MORH: U sjedištu NATO-a u Bruxellesu odana počast žrtvi Vukovara i Škabrnje

U sjedištu NATO-a u Bruxellesu odana je počast žrtvi Vukovara i Škabrnje, a ta gesta šalje snažnu poruku kako je istina o događajima iz hrvatskog Domovinskog rata itekako prešla granice Hrvatske, rekao je ministar obrane Banožić, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva obrane RH.

U povodu obilježavanja 30. obljetnice pada Vukovara i obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, ispred sjedišta NATO-a u Bruxellesu danas je hrvatska zastava spuštena na pola koplja čime je odana počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Ministar obrane Mario Banožić poručio je kako ovakva gesta ispred sjedišta NATO-a šalje snažnu poruku da je istina o događajima iz Domovinskog rata itekako prešla granice Lijepe naše, što predstavlja dodatni motiv za nastavak promicanja istine o Domovinskom ratu, posebno među mladim ljudima.

„Na današnji dan dodatno se podsjećamo značaja kolektivne sigurnosti i koliko bi nam bilo lakše suprotstaviti se prijetnjama našem teritorijalnom integritetu za vrijeme Domovinskog rata da smo tada bili član NATO saveza. Republika Hrvatska i Hrvatska vojska danas je cijenjena među svojim saveznicima i partnerima što pokazuje koliko smo napravili u posljednjih 30 godina te kako uz volju, trud i upornost ne postoje nemogući ciljevi“, rekao je ministar obrane Mario Banožić.

Naglasio je da je Hrvatska odgovorna saveznica koja pridonosi međunarodnim misijama, globalnom miru i sigurnosti, priopćio je MORH.