MORH: Raspisan natječaj za kadetsku službu u jesenskom roku za studije Vojnog inženjerstva i Vojnog pomorstva

MORH/Ilustracija

Ministarstvo obrane (MORH) u petak je raspisalo javni natječaj za prijam u kadetsku službu u akademskoj godini 2018./2019. u status kadeta/kadetkinja, u jesenskom upisnom roku, na prvu godinu preddiplomskog i diplomskog studija Vojnog inženjerstva i Vojnog pomorstva.

Na Sveučilište u Zagrebu za preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva MORH prima do 70 kandidata, a na Sveučilištu u Splitu za Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojno pomorstvo do 30 kandidata.

Rok za podnošenje prijava je 11. kolovoza, a kandidati se trebaju prijaviti elektronski Središnjem prijavnom uredu za upis na sveučilišni studij i pismeno na adresu MORH-a – Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

MORH će na odabirni postupak pozvati sve kandidate koji ispunjavaju propisane uvjete, a oni u tom postupku moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske.

U kadetsku službu primit će kandidate koji u odabirnom postupku postignu najbolje rezultate i upišu prvu godinu redovitog studija u drugom upisnom roku u rujnu.

Upise na sveučilišni studij iz ovog natječaja kandidati provode u skladu s propisima i uvjetima natječaja koji raspisuju Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu.

Kandidati koji zadovolje uvjete odabirnog postupka i upišu sveučilišni studij iz ovog natječaja, početkom rujna bit će upućeni na pripremni kamp.

Tijekom školovanja kadeti ostvaruju određena prava propisana Pravilnikom o načinu i uvjetima sklapanja ugovora o kadetskoj službi i ugovora o stipendiranju, a nakon završenog preddiplomskog studija bit će primljeni u djelatnu vojnu službu te imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja, profesionalnog razvoja i sudjelovanja u domaćim i međunarodnim aktivnostima.

Informacije u vezi s natječajem nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva obrane www.morh.hr, telefon 01/3784-812 i 01/3784-814 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane. (H)