MORH: Natječaj MORH-a za prijam u kadetsku službu

MORH/Ilustracija

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u srijedu javni natječaj za prijam u kadetsku službu i to na preddiplomski studij Vojnog inženjerstva i studij Vojnog vođenja i upravljanja.

U akademskoj godini 2019./2020. u status kadeta bit će primljeno do 110 kandidata upisanih na prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, a rok za podnošenje prijava je 10. svibnja 2019. godine, priopćeno je iz MORH-a.
Kandidati se prijavljuju u propisanom roku elektronički Središnjem prijavnom uredu za upis na sveučilišni studij i pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.
U odabirnom postupku kandidati moraju zadovoljiti kriterije za kadete propisane  Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih,  psihičkih,  tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske.
U kadetsku službu primaju se kandidati koji u odabirnom postupku postignu najbolje rezultate i upišu prvu godinu redovitog studija u prvom upisnom roku u srpnju 2019. godine.
Kandidati koji zadovolje uvjete odabirnog postupka i upišu sveučilišni studij, krajem kolovoza 2019. bit će pozvani na pripremni kamp. 
Nakon završenog preddiplomskog studija kadeti će biti primljeni u djelatnu vojnu službu te imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja, profesionalnog razvoja i sudjelovanja u domaćim i međunarodnim aktivnostima.
Sve informacije u vezi s natječajem nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva obrane www.morh.hr, a dodatne obavijesti mogu se dobiti na telefon 01/3784-812 i 01/3784-814, te u područnim odjelima i odsjecima za poslove obrane.

(Hina)