Molekularno-genetskom analizom potvrđeno da se radi o posmrtnim ostatcima nestale Francuskinje

Molekularno-genetska analiza posmrtnih ostataka pronađenih 7. siječnja 2018. u zaseoku Ključu u Tržiću Tounjskome nedvojbeno upućuju na to da su pronađeni posmrtni ostatci nestale francuske državljanke Anne-Cecile Pinel (1991), izvijestilo je karlovačko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO).

Anne-Cecile Pinel nestala je u ljeto 2014., dok je bila na festivalu Momento Demento u Tržiću Primišljanskom, mjestu udaljenom samo kilometar i pol od mjesta na kojem je su tri godine poslije pronađeni njezini posmrtni ostatci.

Mnogi su pretraživali teren u potrazi za nestalom Anne-Cecile Pinel, ali je HGSS pretraživanje dopustio samo na mjestima koja nisu bila minski sumnjiva. Zaselak Ključ,  rekao je za Hinu pročelnik HGSS-ove komisije za tehnike spašavanja i školovanje kadrova Dubravko Butala, tada je bio na kartama Hrvatskoga centra za razminiranje kao minski sumnjivo područje, s postavljenim pločama “mine”, te se pretraživao samo iz zraka, helikopterima.

Na pitanje Hine o uzroku i mjestu smrti  ŽDO je odgovorio da se još čeka obdukcijski nalaz te da je potvrda identiteta sve o čemu zasad može izvijestiti.

I molekularno-genetska analiza i obdukcija obavljaju se na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu, s tim da je ŽDO radi identifikacije pronađenog kostura zatražio žurnu DNA analizu i usporedbu s uzorcima roditelja mlade Francuskinje zbog njih i zbog interesa javnosti.

Kostur je 7. siječnja pronašla skupina lovaca Lovačkoga društva Srnjak iz Tounja, a u očevid i rasvjetljavanje tog smrtnog slučaja, osim Ogulina i Karlovca, uključio se i Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”.

Lovci su tada policiji potpisali izjavu da neće javno iznositi što su vidjeli i čuli u vezi s tim slučajem kako ne bi ometali očevid, izvide ili moguće kriminalističko istraživanje, rekao je za Hinu predsjednik Lovačkog saveza Karlovačke županije Vinko Pavlić. (Hina)