Modrić: “Neka navijači budu uz nas, mi ćemo dati maksimum”

Foto: HNS

Luka Modrić, vezni igrač Real Madrida i kapetan Vatrenih, vjeruje kako će sraz s Peruancima pružiti dobru sliku o onome što Dalićeve izabranike čeka ovoga ljeta u Rusiji.

“Peruance krase izražena borbenost, trka i kompaktnost, a imaju i nekoliko opasnih pojedinaca. Farfan je u dobroj formi, Guerrera smatram možda i njihovim najboljim igračem. Sviđa mi se Peru, zajedništvo mu je vjerojatno najveća snaga. Čeka nas stoga muška utakmica protiv sastava koji prezentira južnoamerički nogomet u vrlo dobrom svjetlu”, rekao je Modrić. Hrvatska protiv Perua igra večeras u Miamiju u 1,30 sati po hrvatskom vremenu.

“Sigurno će nam to biti dobra priprema za Argentinu na SP-u, koja ima još i bolje pojedince. Bit će nam to kvalitetna provjera i nadam se dobroj utakmici i dobrom rezultatu, da ćemo ispuniti zahtjeve izbornika kao u prijašnjim utakmicama. Poštujemo Peru, kao i svakog drugog suparnika, no pobijediti želimo u svakoj utakmici, premda ne osjećamo pritisak. Važno nam je pružiti dobru partiju, a uspijemo li pritom pobijediti, bit će savršeno”, dodao je Luka Modrić.

Hrvatska će biti usredotočena prvenstveno na svoje vrline.

“Moramo se držati svoje igre, svog stila. Imamo kvalitetu i trebamo je pokazati na terenu. Naravno, na nekim stvarima trebamo naporno raditi kako bismo bili još bolji. Želimo napredovati iz utakmice u utakmicu”, najavio je kapetan.

Koji su dometi ove reprezentacije na nadolazećoj svjetskoj smotri?

“Naš je san ponoviti Francusku ’98, a cilj nam je prije svega proći vrlo zahtjevnu skupinu. Ići ćemo korak po korak, nećemo razmišljati previše unaprijed. Sazrijeli smo kao momčad, a i nas krasi zajedništvo. U Francuskoj ’98 bila je bolja atmosfera oko reprezentacije, no u posljednjim su utakmicama navijači stali iza nas, i ta nam podrška treba. Svi zajedno možemo postići uspjeh, iskusniji smo i snažniji nego prije četiri godine”.

Utakmice s Peruom i Meksikom bit će poseban doživljaj za Hrvate u Sjevernoj Americi.

“Drago nam je da smo došli u Sjedinjene Američke Države, da se možemo približiti navijačima u iseljeništvu jer znamo da nam pružaju veliku podršku, što nam mnogo znači. Neka nastave biti uz nas, a mi ćemo na terenu dati maksimum, kako bismo predstavili Hrvatsku na najvišoj razini – kako protiv Perua i Meksika, tako i na Svjetskom prvenstvu”, zaključio je Modrić. (Hina)