Mlinarić (DP): Idem u Vukovar s gorčinom u grudima

Saborski zastupnik Stipo Mlinarić iz Domovinskog pokreta poručio je u petak da će 18. studenoga otići u Vukovar ali s gorčinom u grudima jer pravda nije zadovoljena.

“Idem u Vukovar jer sam Vukovarac i jer su tamo kosti mojih suboraca. Idem opet s gorčinom u grudima i u želucu jer znam da pravda nije zadovoljena. Idem i s boli u grudima jer ću ondje opet gledati pojedine političare kako licemjerno odaju poštovanje i tako dodatno vrijeđaju i žrtve i grad i hrvatski narod”, kazao je Milnarić iznoseći stajalište svog Kluba.

“Vukovar je bio šok za cijeli svijet, ali ne i za Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, ne i za koalicijskog partnera HDZ-a – vodeće ljude SDSS-a koji su u Negoslavcima tražili da se ne istražuju zločini koji su počinjeni u Vukovaru”, rekao je Mlinarić. Podsjetio je da je u Vukovaru ubijeno 2717 braće i sestara, muževa i supruga, hrvatskih kćeri i sinova, kao i 86 djece.

Dokle god srbijanska strana bude negirala zločine u Vukovaru, Škabrnji ili Srebrenici ne mogu se steći uvjeti iskrene pomirbe, zaključio je Mlinarić.

Dodao je i kako je mislio zamoliti zastupnike za minutu šutnje za Vukovar i Škabrnju, ali da neće, ocijenivši sramotnim što u sabornici od 151 zastupnika nema ni 15 ljudi .

Goran Ivanović u ime Kluba zastupnika HDZ-a izrazio je sućut obitelji preminulog glazbenika Krunoslava Kiće Slabinca Kiće.

Krunoslav Kićo Slabinac je stekao status legende i u ime svih tamburaša, kulturno-umjetničkih društava, pjevačkih skupina želim mu reći jedno veliko hvala i neka mu je laka hrvatska i slavonska gruda, kazao je.

Sućuti se pridružio i potpredsjednik Sabora Furio Radin podsjetivši da je Kićo Slabinac bio i zastupnik u Hrvatskom saboru.