Mladić se pet sati vozio ispod autobusa od Beograda do Ivanić Grada

Mladić (21) se pet sati jučer vozio u podvozju Čazmatransova autobusa na redovitoj liniji od Beograda do Zagreba. Najvjerojatnije je riječ o migrantu koji je pokušao doći do Europske unije.

Autobus je zaustavljen kod Ivanić Grada nakon što su putnici čuli jako lupanje i zapomaganje. Mladića su pronašli na osovini koja spaja stražnje kotače, a potom je predan na skrb zagrebačkoj policiji.

Kad je izašao iz tog prostora gdje je bio teturao je po parkiralištu. Nakon što su izašla dva vozača iz autobusa, izašao sam i ja, kazao je putnik Anđelko Nežić. Došao sam do njega i shvatio da ne priča ni hrvatski ni srpski. Pitao sam ga na engleskom je li gladan ili žedan te mogu li što napraviti za njega, a on je odgovorio da ne treba i da je sve u redu. Potom sam otišao do benzinske postaje koja je bila jako blizu i uzeo sam mu nešto za pojesti i popiti, istaknuo je.

Jedna žena je također uspostavila kontakt s njim, ovi ostali su stajali sa strane, a vozači su čekali policiju. Nakon pola sata policija je stigla, napravili su neki zapisnik i rekli vozaču da može reći putnicima da uđu u autobus i da krenemo, dodao je Nežić.

Policija je objavila priopćenje u kojem stoji da su jučer oko 16.30 na autocesti A3, na odmorištu Križ, nakon dojave vozača autobusa, policijski službenici zatekli nepoznatog stranog državljanina bez dokumenata.

Stranom državljaninu pružena je liječnička pomoć te nisu utvrđene nikakve ozljede. Po dosadašnjim saznanjima radi se o 21-godišnjem državljaninu Iraka te su u tijeku provjere utvrđivanja svih okolnosti njegovog ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj.