Mladež SDP-a izvela performans pred središnjicom HDZ-a

Izvor: SDP forum mladih

Predstavnici Foruma mladih SDP-a danas su pred središnjicom HDZ-a izveli performans povodom nepravomoćne presude bivšem premijeru i predsjedniku te stranke Ivi Sanaderu, kao i samoj stranci.

HDZ-ovcima su na dar donijeli Zakon o kaznenom postupku, Kazneni zakon, Zakon o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela te fotografiju Ive Sanadera u vrlo prijateljskom pozdravu s trenutnim predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem.

“Ivo Sanader je politički mentor Andreja Plenkovića. Čekamo premijera da kaže kako “nitko ne smije lijepiti etiketu korupcije HDZ-u”, kako je ovo “novi HDZ” koji se bori protiv korupcije, kriminala i krađe, i kako će do 2030. sve biti super u Hrvatskoj. A u prvoj Plenkovićevoj vladi bilo je nikad više afera u hrvatskoj povijesti”, rekao je potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Kristian Čarapić.

Podsjetio je na razmjere pljačke za koju je ta stranka osuđena, iznijevši podatke iz medija.

Izvor: SDP forum mladih

Sanaderu je pribavljena korist od 275 tisuća kuna, HDZ-u 14 milijuna kuna. HDZ je odgovoran što je od 2005. do 2009. kaznenim djelima Sanadera i Pavošević pribavio sebi nepripadno dobit od 14,6 milijuna kuna. Za korist HDZ-a plaćali su račune za usluge cateringa i druge usluge i robu u iznosu od 5,2 milijuna kuna.

U vremenu od 2005. do 2009. u namjeri pribavljana imovinske koristi Sanader je naložio Branki Pavošević da novac koji preda Barišić ne evidentira u poslovnim knjigama. Dio tog novca Sanader je zadržao za sebe, a 8.2 milijuna kuna iskorišteno je za financiranje HDZ-a. Barišić je 275 tisuća kuna predao Sanaderu od čega 50 tisuća kuna za putovanje u Ameriku, 35 tisuća eura za kupnju Brioni odijela. Branka Pavošević je prema nalozima Sanadera isplaćivala naknade za više osoba. A dijelom novca plaćao se i Marko Perković Thompson, stoji u priopćenju.

“Jasno je da je HDZ stranka opasnih namjera, a ovom presudom u ponovljenom suđenju nije samo namjera nego i djela. To je kriminalna organizacija. Sve je isto, samo “njega” nema. A Trg žrtava fašizma na kojem se nalazi središnjica HDZ-mogli bi preimenovati u Trg žrtava HDZ-ove korupcije”, rekao je Čarapić.

Naacionalno/N1.