Mjuzikl ‘Mirakul’ u KD ‘Vatroslav Lisinski’

U utorak, 17. listopada u Koncertnoj dvorani ‘Vatroslav Lisinski’ u Zagrebu upriličit će se još jedna izvedba mjuzikla ‘Mirakul’.

Priča opisuje dolazak naroda iz Rame u Sinj i Cetinsku krajinu, život i običaje te slavnu bitku iz 1715. godine u kojoj su Sinjani i Cetinjani pobijedili višestruko brojniju osmanlijsku vojsku te krunjenje slike Majke od Milosti – koja se od toga velikog događaja slavi kao Čudotvorna Gospa Sinjska. U ovom glazbeno-scenskom spektaklu nastupa više od stotinu izvođača. Autor glazbe je Sinjanin Dražen Žanko, libreto, priču, dramaturšku obradu i stihove nekih pjesama napisao je Ivan Ivica Krajač, za scenografiju se pobrinuo Zlatko Klauzarić Atač, autor sinopsisa i povijesnog aspekta priče je fra Mirko Marić, a glazbu je aranžirao Antonio Zadro.

Početkom prosinca prošle godine ‘Mirakul’ je premijerno izveden u prepunoj KD ‘Vatroslav Lisinski’ u Zagrebu, a svoju sinjsku premijeru imao je ovoga ljeta, 13. kolovoza, pred sam blagdan Velike Gospe. Obje izvedbe oduševile su mnogobrojnu publiku. Svi oni koji su propustili prve dvije izvedbe, ‘Mirakul’ mogu pogledati u utorak, 17. listopada u 19,30 sati, kada će ponovno biti izveden u KD ‘Vatroslav Lisinski’ u Zagrebu.