Mjesec dana zatvora za ženu osumnjičenu za podmetanje sedam požara

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Šibeniku traži jednomjesečni istražni zatvor protiv 51-godišnjakinje osumnjičene za podmetanje sedam požara kod Dubrave kraj Šibenika na području Relje-Junakovići, jer smatra da bi na slobodi mogla ponoviti to kazneno djelo.

Osumnjičena žena privedena je u ODO zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Nakon ispitivanja osumnjičene 51-godišnje hrvatske državljanke, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priopćilo je što joj se sve stavlja na teret.

“Postoji osnovana sumnja da je u sedam navrata od 18. srpnja 2017. do 23. srpnja 2017. u Dubravi kod Šibenika s ciljem da izazove požare u naselju u kojemu živi, na otvorenome prostoru, u borovoj šumi i na smetlištu, sve u blizini više obiteljskih kuća, te na parceli svoga susjeda na kojoj je bilo sedam plovila na suhom vezu ukupne vrijednosti oko 500.000 kuna i u štali jednoga od susjeda, zapaljenim improviziranim bakljama i upaljačem palila krpe i ručnike natopljene lož uljem, stari papir, suhu travu i nisko raslinje”, istaknuto je u priopćenju.