Mišić (SDP): Očekujem da ćemo do kraja siječnja znati kako ćemo na izbore

Gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić u srijedu je rekao da dobro teku razgovori stranaka ljevice i centra za predstojeće lokalne izbore u Zagrebu te očekuje da će najkasnije do kraja siječnja, a nada se i ranije, objaviti na koji će način, ne samo SDP, nego opozicija izaći na izbore.

“Očekujem da najkasnije do kraja siječnja imamo odgovore na sva pitanja, a nadam se čak i ranije”, rekao je Mišić novinarima na Zagrebačkom velesajmu gdje sudjeluje na sjednici zagrebačke Gradske skupštine.

Kaže da je trenutno u tijeku faza razgovora između stranaka ljevice i centra koje imaju oporbene zastupnike u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, a ti razgovori teku dobro.

Međutim, objašnjava, nisu započeli nikakve pregovore o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Zagreba, niti o bilo kakvim listama za Gradsku skupštinu. “Naručit će se anketa i nakon toga ćemo započeti eventualno pregovore”, kaže Mišić.

Naglašava da je SDP-u prvi prioritet na lokalnim izborima u Zagrebu da se promijeni trenutna vlast u Gradu, a drugi prioritet im je da imaju svog kandidata za gradonačelnika.

“U konačnici, odluku o tome kako će SDP izaći na izbore donijet će isključivo članovi Gradskog odbora. U ovom trenutku, ne mogu dati odgovor tko će to biti – hoće li kandidat biti Gordan Maras, hoće li to biti neki drugi član SDP-a ili neka treća opcija. Nama je prvi cilj da Grad Zagreb dobije novu, bolju Gradsku upravu, dio koje će, naravno, biti i SDP”, poručio je.

O tome kako će izaći na izbore, kaže, odlučit će isključivo Gradski odbor SDP-a.

Na pitanje novinara znači li to da SDP ne inzistira da kandidat za gradonačelnika Zagreba bude iz SDP-a, Mišić je rekao da oni prvenstveno inzistiraju da izađu na izbore na način na koji će imati najveću šansu da na izborima i pobijede.

“Očekujemo da budemo nositelji promjena u Gradu Zagrebu, ali u konačnici tko će sve sudjelovati u tom pokretu za promjene u u vom trenutku je prerano razgovarati. Ono što znamo sigurno, nakon jučerašnjeg dana, da Radnička fronta to neće biti”, kaže Mišić.