Miroslav Škoro otkrio s kim pregovara za moguću koaliciju

Miroslav Škoro

Miroslav Škoro gostovao je u RTL-u Danas i govorio o predstojećim izborima. Otkrio je i s kim pregovara oko moguće koalicije…

“Osobno mislim da u uvjetima u kojima trenutno Hrvatska je, u kojima narod živi, nije po meni baš svejedno hoće li izbori baš biti u svibnju, lipnju ili rujnu. Svaki mjesec je dragocjen, ali razumijem stranke, razumijem nervozu vladajuće stranke, razumijem nervozu Andreja Plenkovića, zbog toga što, naravno, njima je koronakriza došla kao kec na desetku i oni definitivno smatraju da nakon ponašanja HDZ-ovog kriznog stožera i rezultata koji su postignuti da imaju dobre političke prilike osvojiti ponovno vlast ili usvojiti barem kvalificiranu ili kvalitetnu većinu.

Zbog toga oni malo žure, međutim ja mislim da je to u suprotnosti s napucima Stožera kad je u pitanju prevencija borbe covida-19″, rekao je Škoro za RTL.

“No, mislim da je to u suprotnosti s napucima Stožera kada je u pitanju prevencija borbe protiv COVID-a 19”, rekao je Škoro.

Otkrio je da su razgovarali sa svim partnerima koji su ga podržavali u njegovoj predsjedničkoj kampanji.

“To je Most, Suverenisti, odnosno Konzervativci i Hrast. Tu je naravno i Bura. Pojavio se cijeli niz kvalitetnih pojedinaca koji su se javili i koji bi htjeli surađivati s nama”, rekao je Škoro, ali i dodao da još ne može “sto posto reći da će napraviti ovu ili onu opciju”.

“Prilika je da napravimo reforme i promjene, ali duboko sam uvjeren da to gospoda iz HDZ-a i SDP-a, skupa sa svojim trgovačkim partnerima i žetončićima, ne mogu napraviti jer su u situaciji da su im ruke vezane”, kazao je Škoro.

Na pitanje znači li to da može odbaciti opciju da nakon izbora s HDZ-om ili SDP-om složi većinu, Škoro je odgovorio: “Trenutno na stolu trebaju biti pregovori i razgovori sa svim političkim opcijama koje su nama sklone i s kojima možemo ići čistih ruku u političku utrku, a što će biti nakon izbora – o tome ćemo razgovarati kada za to dođe vrijeme”.

Na pitanje o opciji da se dogovori s HDZ-om kazao je da je opcija da u ovim uvjetima treba omogućiti legalnost izbora.

“Sumnjam u legalnost izbora iz jednostavnog razloga što ne možete sada skupiti više od pet ili deset ljudi “, zaključio je Škoro, prenosi N1.