Miroslav Škoro: “Koronavirus otvara oči u mnogočemu”

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro s građanima Zagreba

Predsjednik Domovinskog pokreta poručio je kako je zatvaranje vrtića i škola tek dio rješenja. Dao je nekoliko prijedloga što se još može napraviti.

Prenosimo njegovu objavu:

“Koronavirus otvara oči u mnogočemu.

Sada vidimo koliko su važni neovisnost i vlastita proizvodnja – od higijenskih sredstava, zaštitnih maski, pa do mlijeka, žitarica, mesa i svega ostalog potrebnog za život. Vidimo i koliko je loše graditi budućnost samo na najmu slobodnih kreveta i dolasku stranih gostiju, a ne na razvoju tehnologije, baziranom na vlastitom znanju.

Podsjetio nas je taj isti virus zašto je važan državni suverenitet, zašto struku treba cijeniti i koliko su važne sigurne i čvrste granice. Zatvaranje škola i vrtića tek je dio rješenja.

Što još napraviti? Za početak:

1. pokrenuti opću mobilizaciju u našoj prehrambenoj industriji i poljoprivredi te osigurati da Hrvatska što skorije bude u mogućnosti samostalno proizvesti dovoljno hrane da smo neovisni o bilo kome;

2. osnovati državni krizni fond koji će uz pomoć financijskog sektora sanirati posljedice koronavirusa na gospodarstvo (neke zemlje u okruženju već su odvojile sredstva u proračunu za pomoć);

3. zaboraviti na strančarenje i sitne interese, ne uzdati se u sreću, nego u mudrost i pamet, pa svi zajedno učiniti sve što možemo u zaštiti naroda i zemlje”, poručuje Škoro.

Koronavirus otvara oči u mnogočemu. Sada vidimo koliko su važni neovisnost i vlastita proizvodnja – od higijenskih…

Objavljuje Miroslav ŠkoroPetak, 13. ožujka 2020.