Miroslav Škoro je suvlasnik parkinga ispred privatne bolnice, plaća se 15 kuna po satu

Kandidat za predsjednika RH Miroslav Škoro na Cvjetnom trgu

Miroslav Škoro kazao je kako je njegov Domovinski pokret jedini koji može spriječiti veliku koaliciju, a komentirao je parkiralište pred bolnicom Merkur kojega je suvlasnik. Obećao je i da će kroz nekoliko dana objaviti imovinsku karticu.

Miroslav Škoro prošle je subote osnovao Domovinski pokret Miroslava Škore. Škoro tvrdi da je riječ o pokretu, iako je službeno registrirana stranka: “Morala je službeno biti stranka jer je takav zakon, ne može se registrirati pokret. To je platforma protiv političkih oligarhija koje 20 godine neuspješno vode Hrvatsku”.

Rano je, kaže, govoriti o tome kako će se postaviti na samim izborima, ali su on i ljudi oko njega otvoreni za suradnju. “Mi smo spremni biti ta platforma da bismo zaustavili svekoliku propast”, rekao je u intervjuu za RTL.

Nije želio konkretno reći s kime je voljan razgovarati i pregovarati, u igri su svi osim “kontaminiranih”.

“Nećemo raditi nikakve uvjete, braniti nekome da nam dođe, osim onih koji su se politički kontaminirali. To su političke oligarhije koje su si osigurale pravo da izigravaju faraone”, kazao je Škoro.

Spreman razgovarati sa svima pa i s “crnim vragom”

Unutarstranačkim izborima u HDZ-u se ne želi baviti jer to “nije njegova stvar” pa tako nije htio odgovoriti ni tko bi mu na čelu te stranke bio draži, Andrej Plenković ili Miro Kovač.Davor Ivo Stier je pak prošli tjedan rekao da bi mu bilo drago da se Škoro vrati u HDZ.

“Duboko se nisam slagao s politikom koju je HDZ vodio dok je na čelu stranke bio Ivo Sanader pa sam otišao. Meni je tu premalo unutarstranačke demokracije. Vratiti se u HDZ neću, odlučio sam se posvetiti pokretu koji će maknuti s vlasti postojeći duopol, a u tom smislu bio bih neodgovoran petljati se u tuđe unutarstranačke izbore”, odgovorio je Škoro za RTL.

Ponovio je da je nakon izbora spreman razgovarati i s “crnim vragom”. Znači li to i s SDP-om?

“Crni vragovi su crni, žuti su žuti… Prepoznat će se oni, nema razloga da ih imenujem. Spreman sam razgovarati sa svima za boljitak Hrvatske… Gomila problema izlazi iz toga što se ne razgovara”.

Nije mu cilj biti premijer: “Moj cilj su promjene u Hrvatskoj. Što ću ja biti, to je druga stvar. Mi ćemo napraviti promjene, ali zajedno s narodom dugo”.

Fortifikacijske utvrde i vojska na granicu

Ima rješenje i za migrantsku krizu. “Rekao sam da treba staviti vojsku na granicu i tada su me proglasili ksenofobom, nacionalistom, kojekakvim ljudskim ološem, a sad svi o tome govore i podržavaju. Ja smatram da je Hrvatska već ograđena, samo s krive strane. Hrvatska bi trebala na granici sagraditi fortifikacijske utvrde da se zaštiti. Treba sa Slovencima i Mađarima dogovoriti da se da ograda pomakne. Treba postaviti prepreke, fortifikaciju, tako to zove vojska. Moramo se zaštititi tako.”, kazao je Škoro.

“Milanović i Plenković su stari pajdaši”

Komentirao je i kohabitaciju predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića: “Oni su stari pajdaši sa Zrinjevca, jako dobro se znaju, mogu oni glumiti kohabitaciju koliko žele”.

Obećao je da će kroz par dana objaviti imovinsku karticu.

“Evo, ako je to toliko bitno, hoćete sutra? Treba vremena da se to ispuni, dajte mi par dana. Ne znam zašto je to toliko važno”, rekao je Škoro.

Priznao je da je suvlasnik parkirališta ispred bolnice Merkur gdje se parking naplaćuje 15 kuna po satu. Nije mu moralno upitno da se bolesnicima naplaćuje tako skup parking:

“Ja sam suvlasnik, nisam direktor. Sve cijene pa i tu određuje tržište. Tamo nije cijeli dan vrijdnost 15 kuna. Možemo razgovarati o puno cijena koje se naplaćuju u gradu Zagrebu. Ne znam koja je razlika… Trebalo je investirati puno novaca da se naplaćuje taj parking. Nije mi cijena moralno upitna. To je posao kojim se bavi ta firma. Ja sam već izašao iz nekih poduzeća, ako treba izaći ću i iz tog. To znači da američki predsjednik Trump treba davati besplatno sobe u svom hotelu? Nisam samo ja sporan, ima drugih političara koji imaju firme.”, odgovorio je Škoro, piše N1.