Miro Kovač: Došlo je vrijeme da u Srbiji osude rat koji je krenuo iz Beograda

Izvor: Nacionalno/D.Prša

O napetim odnosima na relaciji Zagreb – Beograd, ali i o neriješenim graničnim pitanjima sa Slovenijom uoči očitovanja pred Europskom komisijom, u Studiju 4 HRT razgovaralo se s HDZ-ovim međunarodnim tajnikom, bivšim šefom diplomacije i predsjednikom saborskog odbora za vanjsku politiku Mirom Kovačem.

Kovač je rekao kako Vulin već nekoliko godina nastupa kao propagandist srpske vlade. Ružno govori o Hrvatskoj, na neprihvatljiv način interpretira hrvatsku povijest, tako da sam mišljenja da je on puno ranije trebao biti proglašen nepoželjnom osobom. Došlo je vrijeme da mu se kaže – stop, čovjek s takvim stavovima u Hrvatskoj ne može boraviti službeno, ustvrdio je Kovač.

Na pitanje jesu li to njegovi osobni stavovi, Kovač je rekao kako je Vulin sam potvrdio da “ništa ne čini bez odobrenja vrhovnog komandanta” – u ovom slučaju predsjednika Srbije.

Došlo je vrijeme da se u Srbiji promijeni način razmišljanja, da se kaže što je bilo loše, neprihvatljivo. Trebaju osuditi rat koji je krenuo iz Beograda, trebali bi se odreći aktera te politike i tek kada to učine možemo postati partnerske zemlje.