Miro Bulj: Vlada zbog Pupovca treba podnijeti ostavku

Izvor: Dražen Prša/Nacionalno

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj u emisiji N1 Studio uživo kazao je da bi Vlada trebala podnijeti ostavku jer nije reagirala na činjenicu da je član vladajuće koalicije Milorad Pupovac bio na skupu koji je organizirao srpski predsjednik Aleksandar Vučić povodom obilježavanja obljetnice Oluje.

Bulj je ranije na Facebooku prozvao dio “desne struje HDZ-a” zato što nisu osudili Popovčevo ponašanje. “Od Plenkovića nisam ništa ni očekivao ali zanimljiva je šutnja ostalih HDZ-ovaca. Ako se i oglase napadaju Vučića kao Domagoj Milošević, ali ni riječi o njihovom koalicijskom partneru Miloradu Pupovcu s kojim zajedno čine vladajuću većinu.

Nije problem Milorad Pupovac nego Milijan Brkić, Miro Kovač, Damir Krstičević, Tomo Medved, Davor Ivo Stier, Stevo Culej, Josip Đakić i ostali koji toleriraju ovakvo Pupovčevo ponašanje na četničkom derneku u Srbiji”, napisao je Bulj na Facebooku.

U Studiju N1 uživo rekao je da u Hrvatskoj Dan pobjede nije obilježen “najdostojanstvenije i najveličanstvenije”. “To nije bilo tako iz razloga što je dio Vlade bio na četničkom derneku u Srbiji. Nezamislivo je da se zbog toga nije javno javio nitko iz HDZ-a”, rekao je Bulj te dodao kako je tim odlaskom u Srbiju Pupovac ugrozio i “nacionalnu sigurnost Hrvatske jer pljuje po Oluji”.

“U HV-u je bilo 9.000 Srba koji su branili domovinu, i to treba isticati, a nikako isticati Pupovca koji provodi politiku Aleksandra Vučića”, kazao je Bulj te dodao kako bi Vlada zbog cijele te situacije s Pupovcem u Srbiji trebala dati ostavku.

“Čudno je što ne reagiraju ministri obrane i branitelja koji su branili Hrvatsku. Ne znam gdje se istopila ta njihova hrabrost kada se ovako ponaša Milorad Pupovac, njihov koalicijski partner”, kazao je Bulj.