Miro Bulj: “Pupovac već duže vrijeme svira, a HDZ pleše”

Na inicijativu Mosta NL na splitskoj tržnici u srijedu je počelo prikupljanje potpisa građana koji žele da voda uđe u hrvatski Ustav, Most time želi zaštititi čistu i pitku vodu i osigurati je svakom građaninu.

“Javna opskrba vodom treba biti javna, komunalna djelatnost neprofitabilna i u službi građana. Želimo da se inicijativi pridruži apsolutno svatko u Hrvatskoj, jer to nije borba samo za ovu generaciju nego za sve koje dolaze”, poručio je predsjednik Mosta NL Božo Petrov.

 Podsjetivši kako je u Hrvatskoj “sve” privatizirano, saborski zastupnik Mosta NL Miro Bulj je kazao “da im neće dopustiti da to naprave s vodom”. Kaže da su građani iznimno zainteresirani za njihovu inicijativu, posebno u Dalmatinskoj Zagori i Splitu, zbog čega se nada da će inicijativa ‘proći’ u Saboru.

“U našoj je županiji važno da prije svega zaštitimo vodu, a da ne gradimo štetne projekte kao što je Centar za gospodarenje otpadom u Lećevici”, izjavio je Bulj.

Petrov: Pupovčeve tvrdnje su promašene i deplasirane

Petrov je osudio usporedbu suvremene Hrvatske s NDH, koju je iznio predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac. 

 “Pupovčeve tvrdnje i usporedbe su politički-povijesno promašene, deplasirane i za jednaku osudu kao i sve ono što se događalo prije toga”, poručio je Petrov.

  Komentirajući Vladinu reakciju na Pupovčeve usporedbe, kazao je kako premijer ima pravo na svoje političke stavove, te da on kao predsjednik te iste Vlade može birati svoje političke partnere. Jedino ga, dodaje, čudi kada vidi da prejudicira policijske i pravosudne odluke uspoređujući i stavljajući u isti koš napad u Viškovu, i napad u Uzdolju.

“To me malo začuđuje, ali što se tiče Pupovca treba osuditi apsolutno svako nasilje pogotovo ono koje nastaje iz mržnje prema drugim nacionalnostima”, rekao je predsjednik Mosta NL, držeći da su najbolja prevencija svakog nasilja promptno policijsko djelovanje i adekvatna kazna. 

Za svaku je osudu, dodao je, potpirivati vatru, te širiti jaz i netoleranciju, a Pupovac je svojom izjavom “dolio ulje na vatru umjesto da smiri situaciju”.

 “Pupovac već duže vrijeme svira, a HDZ pleše”, tvrdi Bulj koji smatra kako je to “čista velikosrpska retorika koja se nije promijenila od vremena Jovana Raškovića (vođe pobunjenih Srba s početka 90-ih), te da su to isti igrači i mentori”. 

 “Volio bi da Vlada napokon pita Pupovca gdje je mirotvorac dr. Ivan Šreter. Barem to neka kaže, jer je u velikosrpskoj agresiji i on imao svoju ulogu”, ustvrdio je Bulj.