Miro Bulj pozvao na odgovornost ministra Beroša

Saborski zastupnik i predsjednik Kluba vijećnika Mosta nezavisnih lista u Splitsko-dalmatinskoj županiji Miro Bulj prozvao je u ponedjeljak ministra zdravstva Vilija Beroša zato što se čini da nitko nije kriv za stanje u splitskom Domu za starije i nemoćne osobe. 

Podsjetio je kako je ministar zdravstva Vili Beroš građane pozivao na “bunker”, da drže fizičku distancu i da nemaju socijalne kontakte, ali baš onamo kamo nije smio ući – u dom za starije – virus je ušao u 95. minuti.

“Uvalili su nam ga, a sada nitko nije kriv. Nitko nije kriv u situaciji kad ravnatelj kaže da su štićenici deset dana imali povišenu temperaturu i da je – tek kada je sve eskaliralo – utvrđen koronavirus. Deset mrtvih ljudi! I sada ministar Beroš, nakon toliko dana obećanja da će sve biti riješeno, kaže da nitko nije kriv, da je virus kriv. Virus je posljedica, a pitanje je tko je donio virus i zašto nije obranjen starački dom”, istaknuo je Bulj.

Most traži ostavku Bobana, Škaričića i Sanadera

Bulj drži da je virus u dom stigao preko “uhljeba Blaženka Bobana i glavnoga Plenkovićevog čovjeka Ante Sanadera”.

“Ovo je apsolutno njihova odgovornost i stoga još jednom šaljem snažnu poruku ministru Berošu da se odvaži i kaže istinu. Uz to, tražimo da dođe na županijsku sjednicu i donese kompletnu dokumentaciju. Minimalno tražimo ostavke župana Bobana, ravnatelja Škaričića i Ante Sanadera”, rekao je Bulj.

Ustvrdio je da je u tom slučaju koronavirus razotkrio sve što je dokaz njegove teorije koju stalno govori, a to je da Splitsko-dalmatinsku županiju treba ugasiti, kao i sve ostale županije jer su kočnice razvoja.

Zanima ga i zašto je najavljena on-line sjednica Županijske skupštine kad se može bez ikakvog problema održati na otvorenome, naravno uz distancu, te je odmah i odgovorio da je to zato što se tako onemogućava vijećnicima da postavljaju pitanja o tome tko će biti odgovoran u slučaju nastalih šteta i sudskih postupaka zbog smrti umirovljenika.

Bulj je izvijestio i kako su ga proteklih dana zvali mnogi ljudi koji navode probleme u raznim županijskim ustanovama koje se brinu o starijim i bolesnim osobama.   

Na jučerašnje izvješće koje je javnosti iznio ministar Beroš osvrnula se i županijska vijećnica Milija Baldić Lukšić, koja je rekla da ga smatraju neprihvatljivim jer je odgovor kako je virus kriv – apsurdan. Pitanje je, nastavila je, kako je virus ušao u Dom za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici ako su se pridržavali svih preporuka ministarstava.