Miro Bulj: Jedina prava konvencija je ova za borbu za ostanak mladih

Izvor: D.Prša/Nacionalno

Saborski zastupnik i županijski vijećnik Miro Bulj nakon predstavljanja Mostovog programa Pokret ostanka istaknuo je kako je Dalmatinska zagora danas prazna, a kroz povijest je uvijek bila najveći potencijal.

– Od 2011. do 2016. godine 26 tisuća stanovnika je otišlo. Sve više se čuje plač roditelja na kolodvorima, a sve manje plač djece u rodilištima. Zagora je potencijal, a ova tribina je bila prepuna mladih ljudi što nas veseli. Interes nam je pozvati mlade ljude da se bore za jedinu pravu konvenciju, a ne spin konvencije poslane direktive da bi netko sutra postao predsjednik Europskog vijeća, nego konvencija borbe ostanka – zagrmio je Bulj.

Zbog toga su, kaže, Ante Pranić i on pozvali sve gradonačelnike da naprave tijelo na čijem će čelu biti premijer da se bore za investicije.

– Trebaju nam investicije da bi opstala Dalmatinska zagora, kako navodnjavanje polja tako i gradnja prometnica. Ali, politički vrh možemo vidjeti samo kad je Sinjska alka, Vrgoračko ljeto, Drniški pršut ili Oluja u Kninu kad se naslušamo obećanja, a i dalje čujemo samo plač roditelja na autobusnim kolodvorima jer im djeca odlaze u druge zemlje – dodao je.

Naglasio je kako je jedina prava konvencija ova borbe za ostanak mladih.

– I ovo ćemo raditi s mladim ljudima ne od grada do grada nego od sela do sela, od kuće do kuće. Nemamo druge mogućnosti, brane nam i govoriti u Saboru, vidimo da se ukida sloboda govora zastupnicima, a i prevelika je kontrola medija – zaključio je Bulj, prenosi Dalmatinski portal.