Mirna Veža stupila na dužnost povjerenice Vlade za Grad Split

Izvor: Grad Split

Povjerenica Vlade za Grad Split, Mirna Veža jutros je potpisala primopredajni akt o preuzimanju izvješća grdskih službi. Iako je Odluka o imenovanju u Narodnim novinama objavljena već u petak, Mirna Veža je danas i formalno stupila na dužnost Povjerenice Vlade Republike Hrvatske za Grad Split.

Radni sastanak s predsjednikom Gradskog vijeća Jakovom Prkićem bio je njena prva službena obveza.

Podsjetimo, Vlada RH ju je na tu dužnost imenovala 14. travnja 2022. godine, tjedan dana nakon što su gradonačelnik Ivica Puljak i njegovi zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić podnijeli ostavke na svoje funkcije.

“Temeljem rješenja Vlade obaveze su mi zadane na način da uglavnom rješavam tehnička pitanja u ovom prijelaznom razdoblju”, rekla je Mirna Veža uz napomenu da će zajedno sa svojim kolegama iz Gradske uprave osigurati da Grad normalno funkcionira uz sve obaveze preuzete u prethodnom razdoblju.

“Vjerujem da će gradski vijećnici na zadnjoj sjednici odraditi posao u skladu sa Statutom i Poslovnikom”, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Jakov Prkić izražavajući zadovoljstvo s održanim prvim radnim sastankom s povjerenicom Vlade RH.