Mirna Berend : …Ponesi me, čuvat ću te…

U petrinjskoj Zelenoj kući održana je prezentacija proizvoda Mirne Berend, privjesaka za ključeve i narukvice Mirnini Anđeli i Anđeoske kreme. Svatko tko kupi proizvod pomaže Petrinjskoj pučkoj kuhinji u kojoj će dio zarade uplaćivati svakoga mjeseca.

Gradonačelnik Darinko Dumbović je poželio dobrodošlicu Mirni Berend kazavši:

„Rekao bih da su tvoji anđeli nešto posebno za grad Petrinju i da će oni u budućnosti čuvati ne samo grad, nego i dobra djela. Ta djela koja budu od naših prekrasnih anđela su po meni nešto posebno za grad Petrinju, zato ti hvala na inspiraciji na kojoj se vidi da je ogromna.

Gledajući danas Zelenu kuću, ona je jedna velika nadgradnja kvalitetnih proizvoda koji mogu biti uz sve ostale proizvode koji su napravili ljudi grada petrinje i okolice. Vratila si se u naš grad, želim da osjetiš grad kao i svim mi što osjećamo, vidim da ga imaš u srcu, on nikad iz tebe nije izašao i mislima da ćemo zajedničkom radim doprinijeti boljoj budućnosti grada.“

Mirna Berend otvorila je obrt u Petrinji, donijela je svoje radove i naglasila :

„Vratila sam ovdje svoj obrt, donijela sam ovdje svoje anđele, donijela sam radove kojima se bavim. Izrađujem nakit od poludragog kamenja, izrađujem privjeske anđele. Ovo je kampanja koja se zove „Ponesi me, čuvat ću te“ i odlučila sam da u životu ima dovoljno svega i mislim da je tolerancija, strpljenje i zajedništvo najveća kvaliteta i da dolaze vremena koja će biti vremenita i teška te da moramo biti solidarni i okrenuti se jedni prema drugima. Uvijek se dogodi da imamo malo viška, međutim smo u velikom egu i jako smo sebični.

Svaki moj proizvod koji bude prodan ovdje u Zelenoj kući bit će jedan ručak za jednog korisnika pučke kuhinje u Petrinji. Ja sam jako, jako sretna i ponosna na to. Ne bude li bilo prodaje, moj iznosi će svaki mjesec ionako biti upućen prema tamo, ali mislim da svatko tko kupi ovako jedna poklon će usrećiti nekoga, prenijet će mu poruku anđela. Poruka anđela je poruka mira, ljubavi, zajedništva, sreće .

Moji anđeli nalaze se i u Zagrebu, u zoološkom vrtu, tamo pomažu za zbrinjavanje životinja. Dakle moja poruka je poruka solidarnosti, zajedništva, tolerancije i oprosta. Da nisam svima sve oprostila i da mi srce nije čisto, ja se nikad ne bi mogla vratiti u ovaj grad. Vratila sam se u Petrinju i to mogu zahvaliti samo gradonačelniku, gospodinu Dumboviću.

Puna hvala na podršci, bez nje ne bi uspjela. Imate gradonačelnika koji doista voli svoj grad, koji doista živi za svoj grad i možete biti sretni zbog toga. Malo je gradova koji imaju gradonačelnike koji vole više svoj grad nego sebe. „