Mirko Filipović uvjerljivom se predstavom u velikom revanšu osvetio Royu Nelsonu

Mirko Filipović “Cro Cop” pobijedio je noćas u borbi mješovitih borilačkih vještina na Bellatoru 216 Amerikanca Roya Nelsona odlukom sudaca nakon tri runde.

Mirko Cro Cop Filipović nastavio je svoj pobjednički niz i produljio ga na 10 slavlja zaredom. Legendarni hrvatski borac slavio je u velikom revanšu protiv Roya Nelsona na Bellatoru 216, te tako i dalje ostao neporažen u uzvratnim mečevima u karijeri. Ovo je bio sedmi put da se minimalno dva puta bori s istim borcem i svaki je put u drugom meču slavio.

Cro Cop je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom. Jedan je sudac sve tri runde dao našem borcu, dok su preostala dvojica po jednu rundu dali američkom borcu.

Cro Cop je stigao do 38. pobjede u karijeri, u kojoj ima i 11 poraza te dva remija. Bio je ovo njegov debi u Bellatoru, u kojem se osvetio Royu Nelsonu za poraz 2011. godine, kada je Amerikanac slavio tehničkim nokautom u trećoj rundi.

“Roy je neugodan borac koji jako udara. Bilo mi je mentalno teže nego fizički. Teško mi je reći je li mi sada teže boriti se s 44 godine ili kada sam bio mlađi. Ono što je najvažnije je da se osjećam jako dobro”, rekao Mirko Filipović odmah nakon pobjede u kavezu. 

Mirko je nakon izjednačene prve runde bio uvjerljivo bolji borac, koji je zadavao više konkretnih udaraca, ponajviše laktovima, te se vrhunski branio od pokušaja rušenja tijekom 14 minuta borbe. Nelson je uspio oboriti Cro Copa u posljednjoj, 15. minuti borbe, no nije uspio ništa napraviti na podu.

Filipović je u prvoj rundi pogodio nekoliko udaraca laktom i dva jaka aperkata, a dodatnu štetu Nelsonu radi odličnim “middle kickom” u trbuh u posljednjoj minuti runde. Nelson je u prvih pet minuta pokušavao doći do rušenja, no Filipović je sve to uspješno branio.

U drugoj rundi Cro Cop je ponovno sjajno iskoristio situaciju u kojoj ga je Roy Nelson pokušao pritisnuti uz ogradu i srušiti. Uputio je nekoliko ozbiljnih udaraca, od čega je aperkat bio najopasniji. Amerikanac je cijelo vrijeme pokušavao oboriti Mirka, ali bezuspješno. Čista runda na stranu Cro Copa.

U trećoj rundi Nelson je napravio sve da pokuša nokautirati ili barem oboriti Mirka na pod i kroz svoj jiu-jitsu ga završi, no u tome nije uspio. Cro Cop se uspješno branio od novih pokušaja rušenja, sve do posljednje minute borbe kada je Nelson konačno uspio u svom naumu. No, Mirko ga je zagrlio i nije dopustio da se digne u “full mount”, te mu nanese bilo kakvu štetu.

Nijedan borac nije bio na rubu poraza tijekom cijele borbe, ali je Mirko bio aktivniji, agresivniji, konkretniji, brži i jači, te je zasluženo odnio novu pobjedu.

D.Prša/Gol.hr