Mirko Filipović: “Hvala svima koji ste bili uz mene u pobjedama i u porazima jer sve je to život, i usponi i padovi”!

Nakon što je večeras proslavljeni borac Mirko Filipović – Cro Cop objavio da napušta ring zbog zdravstvenog stanja, odnosno moždanog udara kojeg je preživio, hrvatska javnost ali i cjeli svijet ostao je zatečen ovom izjavom.

Kako je to uvijek činio Mirko Filipović obratio se i preko društvene mreže Facebook javnosti:

Dragi prijatelji, vjerujem da već manje više svi znate da je moja zadnja borba bila i posljednja u mojoj karijeri! To sam više puta govorio i opet se vraćao u borbe jer je to bilo jače od mene ali ovo sada je konačno zbogom!

U ponedjeljak sam na jutarnjem treningu tokom jedne vjezbe doživio puknuće vratne vene i imao izljev krvi u mozak odnosno moždani udar! Odmah sam hospitaliziran a imao sam i jako puno sreće u svemu tome jer sam mogao u boljoj varijanti ostati mrtav na licu mjesta a u goroj paraliziran i izdeformiran.

Moždani udar je posljedica ozljede na treningu i nema veze sa borbama kako će neki sigurno zaključiti. Danas sam izašao iz KB Dubrava i želim se zahvaliti osoblju neurolgije a posebno dr. Bašiću na tretmanu i terapijama. Srećom nemam nikakvih vidljivih posljedica iako moždani udari jako često paraliziraju i deformiraju i tijelo i lice. Ja sam to srećom izbjegao i nadam se da će tako i ostati.

Zahvaljujem se svima koji su me pratili i podržavali tokom moje 22 godišnje karijere. Imao sam zaista jako dugu i bogatu karijeru i napuš tam borilački sport, i MMA i K-1, sretan i ispunjen.

Hvala svima koji ste bili uz mene i u pobjedama i u porazima jer sve je to život, i usponi i padovi!

Dragi prijatelji,vjerujem da vec manje vise svi znate da je moja zadnja borba bila i posljednja u mojoj karijeri!to sam…

Objavljuje Mirko FilipovićPetak, 1. ožujka 2019.