Mirando Mrsić osniva stranku – ‘Demokrati’

Mirando Mrsić

Bivši SDP-ovac Mirando Mrsić osniva novu stranku jednostavnog imena – Demokrati.

Osnivačka skupština održat će se 20. listopada u Zagrebu, stranka će biti organizirana regionalno, a politički će biti pozicionirana na lijevom centru, no “širokim” imenom bez ideoloških odrednica ostavlja širinu da djeluje kao građanska stranka kojoj su potencijalno bliski partneri i GLAS, IDS, Pametno, Naprijed Hrvatska, ali jednako tako i HSS, HSU i drugi.

“Demokrati planiraju na izbore izaći već u svibnju kad se biraju zastupnici u Europski parlament, a djelovat će na području cijele Hrvatske od samog početka”, kazao je Mrsić te dodao kako žele “ponuditi niz novih lica, mladih ljudi koji nisu dosad bili u strankama”.

“Nije bit priče da budemo utočište za SDP-ovce nezadovoljne situacijom u stranci. Ne želimo biti niti kopija SDP-a, ali svakako naša pozicija jest od centra lijevo. No, želimo nuditi konkretna rješenja, primjerice naša je ideja regionalizacija Hrvatske, pa će tako stranka podružnice imati na regionalnoj razini, a ne na razini županija, mada će biti prisutna u cijeloj Hrvatskoj”, kazao je Mrsić, piše Novi list.