Mirando Mrsić o Bandićevu Klubu u Saboru: Tu ima posla i za DORH

Mirando Mrsić

Nekadašnji SDP-ov saborski zastupnik, Mirando Mrsić, osnovao je novu stranku – Demokrate.

“To je stranka novih lica, stranka u kojoj su mladi ljudi koji ne očekuju od stranke da ima stranka da nešto, nego oni žele dati stranci, i to je stranka koja nije holding u koji će se skupljati oni koji nisu realizirali svoje životne ciljeve ili koji žele loviti u mutnom”, rekao je Mrsić u Dnevniku Nove TV.

Odgovorio je i na pitanje kako će se stranka financirati. “Mi smo skromni. Želimo biti među građanima. To nije tako skupo. Troškove koje imamo podmirujemo vlastitim sredstvima. Kada dođemo u poziciju, kao i druge stranke, da financiramo iz lokalnog ili državnog budžeta, tad će biti i drugačije financiranje. Sada iz vlastitog džepa. Ali kad idete među ljude onda vam ne treba puno sredstava”, kazao je Mrsić.

Komentirao je i koalicijski potencijal svoje stranke. “Demokrati su stranka lijevog centra i svi oni koji dijele našu viziju, naš svjetonazor, dobrodošli su. I SDP, kada jednog dana se sredi. Ono što ja želim, intimno, je da se na ljevici bez obzira što nas je puno u onom trenutku kada se trebamo suprotstaviti orbanizaciji Hrvatske koja se danas dešava, da se svi ujedinimo, zatomimo vlastita ega, želju za vlastitom promidžbom, da idemo svi zajedno i polučimo uspjeh na ljevici”, rekao je.

Mrsić se dotaknuo i Kluba Milana Bandića u Saboru. “Tu se radi o političkoj trgovini i mislim da je vrijeme da u Hrvatskoj se vrlo jasno kaže da je dosta političke trgovine i da ovdje ima dosta posla za DORH”, rekao je Mrsić i komentirao moguću rekonstrukciju Vlade.

“S brojem ruku koje Milan Bandić ima u Saboru sve je moguće. Vjerojatno će tražiti ministarstvo pravosuđa.