Miranda Mrsića zanima je li predsjednica antifašista ili ustaša !?

Mirando Mrsić

Iako je po struci doktor, a onda i izgubljeni političar, kako ga nazivaju pojedine kolege, opravdano se postavlja pitanje zbog čega se daje tolika medijska pažnja Mirandu Mrsiću koji u svojim izjavama pljuje po svemu onom što je napravljeno u mandatu ove Vlade ?!

Poznavatelji političkog djelovanja Miranda Mrsića kažu da je to jedan vid “političke bolesti”, koji nije u liječničkim krugovima stručno priznat ali je poznat i dosta raširen u krugovima politički “propalih” mislilaca koji nadomjestak svoje važnosti, odnosno potrebe da budu viđeni i da nešto kažu, drže kao potrebu za lijekovima koji su prepisani ovisnicima.

Osim što možda mali broj građana Miranda Mrsića pamte kao bivšeg ministra rada i mirovinskog sustava, većem broju ostaje u sjećanju kao osoba koja je uvijek imala “stručne analize” u svim sferama političko ekonomsko i gospodarskog djelovanja hrvatskih institucija. Mrsić je, podsjetimo se, uvijek dijelio lekcije javnosti što bi trebalo i tko je tko, uvijek ostavljajući dovoljno prostora da zatrese kanonadom političkih iznutrica po HDZ-ovcima i onim političarima koji su malo “nagnuti” nadesno.

Podsjetimo se, nakon što je dobio “nogu u pantalone” od SDP-ovaca gdje je godinama žario i palio u njihovom krugu umno manje razvijenih mislilaca, nakon vremenski ne tako duge balzamacije, vratio se kao Demokrata sa uvjerenjem da će uništenu političku “karijeru” povratiti ustrajanim udarima po desnici i svemu onom što je protiv komunističko socijalističkih nauma, no nije mu se ostvario naum pa je zagrljaj dobrote pokušao pronaći u međunožnim skutima HSS-a.

Analizirajući Mrsićevo pojavljivanje u javnosti, njegovi orkestralni napadi i stručne analize prelaze ukuse zdrave pameti, pogotovo jer si uzima za pravo, da proziva predsjedničke kandidate i da predviđa političku bodućnost političkih kretanja u pojedinim strankama.

Poznato je da je krajnje nervozan pri spomenu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović a ne tako davno izjavio je da je zabrinut i za “zdravstveno stanje” predsjedničkog kandidata Miroslava Škore.

Tako Mirando unaprijed, dok nitko još ništa nezna, dok su političke karte na stolu, tvrdi da će SDSS ostati u vladajućoj koaliciji pokrepljujući to činjenicama koje i “crni labudovi” znaju, tvrdeći da Pupovac dobro igra jer su u pitanju kako političke tako i fizičke veze. Iz rukava Mirando sije podatke da su SDSS-ovci u javnoj upravi, javnim poduzećima, dosta ih je među državnim tajnicima te da bi raskidanjem koalicije svi oni izgubili radno mjesto.

Milorad Pupovac će naći put da izađe iz ove situacije u koju se sam doveo, prevedeno, da će ostati u koaliciji, kaže Mrsić.  

Pobornik je Mrsić sve glasnijih optužbi da u Hrvatskoj raste nacionalizam, tako da podupire Pupovca u njegovim šovinističkim ispadima, tvrdeći da Pupovac ima legitimno pravo da se kao predstavnik svog naroda brani od rastućeg nacionalizma. Dubokoumno je Mrsić zaključio da ova Vlada ništa ne radi da promijeni sadašnje stanje prilika u državi dodavši krajnje licemjerno i podlo da “za Predsjednicu ne znamo je li antifašista ili ustaša. Nemamo pojma gdje ona spada.” 

Toliko je zabrinut za predsjednicu pa zabrinuto dodaje da se ona u tom ideološkom dijelu ne snalazi ili namjerno to radi.

“Ideološi luta, a kao predsjednica nije napravila ništa na Pantovčaku. Imali smo jedan estradni mandat. Ovaj igrokaz s lupanjem šake o stol je smiješan i govori da ona ne zaslužuje drugi mandat. Kriva osoba je na Pantovčaku”, izašlo je iz Mrsićevih usta.

I dok Mrsić zdravstveno i politički luta u hrvatskoj stvarnosti, sa sigurnošću bi mu se mogla prepisati terapija redovnog uzimanja “antinetrpeljivosti” prema hrvatskoj stvarnosti i doza redovnog udaranja šakom po stolu kako bi mu se poboljšao mentalno politički sklop, što bi mu možda pripomoglo u budućim odmjerenijim izjavama javnosti.

Nacionalno/D.Prša