Ministrica Pejčinović Burić u službenom posjetu Indiji i Južnoj Koreji

Hina

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić službeno će posjetiti Indiju 22. listopada te Južnu Koreju 23. i 24. listopada, priopćeno je iz MVEP-a.

Tijekom posjeta Indiji, prvom na ministarskoj razini nakon 17 godina, ministrica Pejčinović Burić susrest će se s indijskom ministricom vanjskih poslova Sushmom Swaraj.

Dvije ministrice će potpisati Ugovor o obavljanju dohodovne djelatnosti članova obitelji, članova diplomatskih misija ili konzularnih ureda i Program kulturne razmjene između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Indije za godine 2019. – 2022.

Tijekom posjete ministrica će se susresti i s predsjednicom indijskog parlamenta Sumitrom Mahajan.

Tijekom službenog posjeta Koreji ministrica Pejčinović Burić susrest će se s ministricom vanjskih poslova Kang Kyung-wha, predsjednikom vlade Leejem Nak-yeonom, potpredsjednikom parlamenta Joom Seung-yongom kao i s članovima korejsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva.

Za vrijeme posjeta Južnoj Koreji ministrica će posjetiti sveučilište Hankuk a službeno će otvoriti veleposlanstvo Republike Hrvatske u Seoulu.

U toj prigodi ministrica Pejčinović Burić će počasnom konzulu Republike Hrvatske u Koreji In-Mo Yangu, uručiti visoko državno odlikovanje – Red Ante Starčevića za jačanje gospodarskih veza dvije zemlje.