Ministrica Pejčinović Burić susrela se s nadbiskupom Puljićem

HRT

Nakon niza sastanaka s predstavnicima vlasti u Bosni i Hercegovini te predstavnicima međunarodne zajednice u toj zemlji potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Hrvatske posjetila je i kardinala Vinka Puljića, vrhbosanskoga nadbiskupa.

Razgovarali su o problemima Hrvata u Bosni i Hercegovini i nužnosti izmjena izbornoga zakona u toj zemlji. Obje strane su izrazile nadu da će se izmjene izbornoga zakona usvojiti u predviđenom roku te da će se doći do zadovoljavajućeg rješenja. U protivnom, slažu se i ministrica i kardinal, Bosna i Hercegovina ući će u vrlo neizvjesno izborno vrijeme.

Mislimo da je jako važno da hrvatski narod ima jednaka prava kao i drugi i da ima pravo na legitimnu predstavljenost unutar svih struktura od Predsjedništva preko Doma naroda i na nižim razinama. U tom smislu vjerujemo da je ova godina jako važna.

Mislimo da je to prije svega pitanje unutarnje pitanje BiH i da sve važne institucije i svi važni akteri unutar BiH trebaju donijeti odluku o tome kakav će biti izborni zakon i da zapravo kasnije, sve odluke koje proizlaze iz izbora budu legitimne, izjavila je potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova