Ministrica Pejčinović Burić na Bledskom forumu

Foto: HRT

Potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić boravi na Bledskom strateškom forumu. Sudjelovat će na panel raspravi o europskoj budućnosti zapadnog Balkana i na neformalnom ministarskom sastanku SEECP-a. Susret s ministrom Karlom Erjavcem nije predviđen.

Nije važno hoće li doći do bilateralnog susreta na margini sastanka s Erjavcem, komentirao je premijer Andrej Plenković to što se ministrica Pejčinović Burić neće susresti sa svojim slovenskim kolegom. Važno je da naša diplomacija ima kontinuirani dijalog s slovenskom diplomacijom. Radi se na pripremi posjete slovenskog premijera Mire Cerara Zagrebu koji će se sukladno našem ranijem dogovoru dogoditi tijekom rujna. Očekujem to u tjednu nakon mog povratka s Opće skupštine UN-a u New Yorku, rekao je Plenković.

Pejčinović Burić susrela se sinoć s tajnikom Svete Stolice za odnose s državama nadbiskupom Paulom Gallagherom na marginama Bledskog foruuma.

A nastojanje slovenske politike da dobije što veću potporu u svom arbitražnom sporu s Hrvatskom prvoga je dana Bledskog strateškog foruma potpuno zasjenilo program tog međunarodnog skupa, navode slovenski mediji.