Ministrica Gabrijela Žalac automobilom upravljala bez važeće vozačke dozvole

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izvjestili su kako ministrica regionlanog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, čije ime i položaj policija ne navodi, nije imala važeću vozačku dozvalu u trenutku kada je osobnim automobilom u subotu oko 10 sati u Vinkovcima naletjela na 10-godišnje dijete, koje je u nesreći zadobilo teže ozlijede.

“S obzirom na to da je vozačica upravljala vozilom s nevažećom vozačkom dozvolom, sukladno članku 196. st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000 kuna, odnosno 500 kuna ukoliko se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila”, navode iz policije dodajući kako nad Žalac na mjestu događaja izvršeno alkotestiranje te nije utvrđena prisutnost alkohola.

Očevidom prometne nesreće koja se dogodila u vinkovačkoj ulici Sv. Ćirila i Metoda, utvrđeno je kako je osobnim vozilom „Peugeot 308“, vinkovačkih registracijskih oznaka, upravljala 40-godišnjakinja iz Vinkovaca, podsjeća policija dodajući kako je do prometne nesreće je došlo kada je 10-godišnje dijete neoprezno pretrčavalo kolnik u trenutku kada se kolnikom kretalo osobno vozilo te je došlo do udara vozila u dijete.

U Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima utvrđeno je kako je dijete teže ozlijeđeno odnosno da je zadobilo “izolirane ozlijede potkoljenice” te je prevezeno u KBC Osijek radi daljnjeg liječenja. 

Očevidac nesreće Zoran Goman rekao je kako je ministrica bila izvan sebe u trenutku nesreće. “Vidio sam gospođu Žalac koja je bila s policijom u kombiju. Žena je izvan sebe bila. U šoku. Vidjelo se na licu. Žao mi je, znam kako se osjeća i ja sam vozač, naravno da ovuda oprezno vozim i ona je oprezno vozila”, rekao je Goman.

Želimir Orkić, doktor u KBC-u Osijek, rekao je kako je ozlijeđena djevojčica u dobrom općem stanju te kako neće imati teže posljedice.

“Djevojčica je izvan životne opasnosti, adekvatno zbrinuta. Kod nas je došla u subotu oko 13 sati. Radi se o ozljedi  prijeloma desne potkoljenice. Zbrinuta je, svjesna je svega i neće imati teže posljedice. Mislim da će sve proći s konzervativnim tretmanom, namještanjem pod anestezijom”, rekao je doktor.