Ministrica Divjak ubrzava provedbu reforme obrazovanja

Od usvajanja Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije u Hrvatskome saboru, u listopadu 2014., pokazalo se da je provedbeni okvir vrlo neučinkovit te znatno otežava provedbu Strategije. Stoga je ministrica Divjak pokrenula inicijativu za izmjenu isključivo provedbenog okvira Strategije kako bi se reforma obrazovanja nastavila i proces ubrzao, priopćili su iz HNS-a.

“Važno je da oni koji su odgovorni za reformu imaju u svojim rukama i instrumente za njezino provođenje“, naglasila je ministrica Blaženka Divjak. Poručila je kako sa svojim timom intenzivno radi na izmjeni isključivo provedbenog okvira Strategije.

“Planiramo u sljedeća dva tjedna u proceduru uputiti prijedlog prema kojem će članovi Posebnog stručnog povjerenstva (PSP) zaduženog za provedbu Strategije biti čelnici tijela i institucija koje su najodgovornije za provedbu pojedinih mjera iz Strategije. PSP će voditi ministrica odnosno ministar nadležan za znanost i obrazovanje.

Na taj način će se provedba Strategije institucionalizirati i depolitizirati”, zaključila je ministrica koja vjeruje da će ovakav prijedlog u listopadu podržati i Hrvatski sabor kako bi nakon toga mogli formirati Ekspertnu radnu skupinu.