Ministrica Divjak: Nije istina da sam prijetila ostavkom

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak za N1 demantirala je informacije objavljene u medijima po kojima je prijetila ostavkom.

Prema pisanju Večernjeg lista, 
ministrica je već dva puta bila spremna dati ostavku.

U izjavi za N1 ministrica demantira takve napise.

“Zar mislite da ja tako lako odustajem (smijeh)? Navedene situacije u kojima prijetim ostavkom jednostavno nisu istinite i ne namjeravam previše pozornosti pridavati takvim izmišljenim pričama. Moj zadatak je izvući obrazovanje iz ideoloških rovova i maksimalno ubrzati reformu i zato sam tu te očekujem podršku kako Vlade tako i svih onih kojima je stalo do budućnosti naše djece “, kazala je Divjak.

Prema pisanju Večernjeg lista, ministrica je prvi put namjeravala dati ostavku kada je smijenila Jasminku Buljan-Culej s pozicije šefice Stručnog povjerenstva za odlučivanje o pravilima za ocjenu na ispitima državne mature jer se nije pojavila na ključnom sastanku, a za vrijeme kojeg je bila na sastanku kod premijera Andreja Plenkovića.

Drugi put, navodi list, dogodilo se to kada je premijer Plenković objavio da će se provođenje strategije poboljšati u dogovoru s Dijanom Vican, a što je bila njegova jasna poruka da Vican ostaje na čelu povjerenstva.

Iako je premijer Andrej Plenković dao rok do 8. rujna da se doradi Akcijski plan za provedbu Strategije obrazovanja, Povjerenstvo koje se time treba baviti nije već tjednima održalo nijednu sjednicu.

Članovi Povjerenstva za provođenje Strategije obrazovanja samostalno rade na svojim područjima, no novi zajednički sastank još nije zakazan.