Ministrica Divjak: Dogovorena metoda izrade Akcijskog plana

Ministrica Blaženka Divjak nakon sjednice Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije izjavila je kako je donesen zaključak da će se izraditi prijedlog Akcijskog plana utemeljen na Strategiji koju je donio Sabor ali uz drugačiju metodu.

Do 9. rujna pojedini članovi Posebnog stručnog povjerenstva koji su najbliži onih šest poglavlja po temama kao izvjestitelji će voditi usuglašavanje Akcijskog plana temeljenog na Strategiji.

Na inzistiranje novinara, rekla je kako ovaj nacrt Akcijskog plana nije usvojen te dodala da je usvojena metoda prema kojoj će se dalje raditi.

Sjednica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije na kojoj je sudjelovao premijer Andrej Plenković, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i predsjednica Povjerenstva Dijana Vican trajala je neočekivano dugo.

Ministrica Divjak uoči sjednice izjavila je kako Akcijski plan mora biti u skladu sa Strategijom obrazovanja te da rad Posebnoga stručnog povjerenstva mora biti otvoren i transparentan.