Ministri nisu čuli ni za kakvu rekonstrukciju vlade

D.Prša/Nacionalno

Ministri u Vladi premijera Andreja Plenkovića nisu čuli ni za kakvu moguću rekonstrukciju vlade niti prijevremene izbore o čijoj je mogućnosti pisao časopis The Economist.

Ministar okoliša i energetike Tomislav Ćorić, koji bi po novinarskim špekulacijama, trebao zamijeniti Zdravka Marića na mjestu ministra financija nije ništa htio o tome htio odgovoriti novinarima prilikom dolaska na sjednicu vlade.

Ministar financija Zdravko Marić, koji bi navodno trebao otići iz Vlade dok bi u nju ušao Ivan Vrdoljak, na tu je novinarsku konstataciju samo rekao: “Smjenjuju me? Prvi glas.”

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, pravosuđa Dražen Bošnjaković, državne imovine Goran Marić, zdravstva Milan Kujundžić, te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak također su ili ignorirali pitanje o tome ili kratko odgovarali da nisu ništa čuli o tome.

Britanski poslovni tjednik The Economist u posebnom izdanju pod nazivom “The World in 2018” u kojem procjenje gospodarske parametre za iduću godinu po pojedinim zemljama u dijelu posvećenom Hrvatskoj najavio je mogućnost prijevremenih izbora.

“Koalicijska Vlada predvođena konzervativnim HDZ-om je slaba, a premijer Andrej Plenković mogao bi sazvati ranije izbore kako bi iskoristio snažan rejting stranke. Ako to ne učini, reforma gospodarstva bit će spora. Ako osigura čvršći mandat, Vlada će pokušati ograničiti veliki javni dug i potaknuti domaće investicije”, ocjenili su analitičari The Economista. (Hina)