Ministri Kujundžić i Tolušić složni: U Vukovaru dobrodošli svi koji će se pokloniti žrtvama

Ministri zdravstva i poljoprivrede Milan Kujundžić i Tomislav Tolušić u četvrtak su nakon užeg kabineta Vlade poručili kako su u Vukovaru dobrodošli svi koji će odati počast pijetetu i žrtvi grada, uslijed najava kako predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac još nije odlučio hoće li prisustvovati mimohodu.

“Svatko onaj tko će odati pijetet i poštovanje prema žrtvi, ima mjesta za njega u Vukovaru”, poručio je Kujundžić i dadao kako je moralno i ljudski odati pijetet.

Iako se Pupovac nije još odlučio hoće li ići, prethodno su mu stranke Desno i HSP AS poručile kako će njegov dolazak u Vukovar smatrati neprijateljskim činom ako se tamo ne ispriča u svoje ime i ime svih koji su na bilo koji način doprinjeli stradavanju i patnji Hrvata u Domovinskom ratu.

Kujundžić je ujedno komentirao i izjavu zamjenika gradonačelnika Vukovara koji je rekao kako ne bi bilo dobro da Pupovac dođe u Vukovar.

“Vjerojatno čovjek zna što govori. Ja mislim da je moralno i ljudski odati pijetet žrtvi neovisno iz kojega korpusa dolazite, treba raditi na pomirdbi i odavanju počasti žrtvama”, naglasio je Kujundžić.

“Ne zanima me to, ja idem u Vukovar sa svojim premijerom i svojom Vladom, tko god želi dati pijetet žrtvi taj je apsolutno dobrodošao”, kazao je ministar Tolušić.

Na novinarsko pitanje treba li Milorad Pupovac doći u Vukovar, ministar je rekao da misli da u Vukovar treba doći tko želi.

“Ja sam u 20 godina propustio jednom doći, tko god želi, mislim da treba biti u nedjelju u Vukovaru”, zaključio je Tolušić.