Ministarstvo zdravstva najavilo izvanredni inspekcijski nadzor Klinike Fran Mihaljević

Izvor: Tportal

Ministarstvo zdravstva priopćilo je u ponedjeljak da je ravnateljstvu Klinike za infentivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu uputilo zahtjev za očitovanjem vezano uz slučaj zbrinjavanja  petomjesečnih blizanaca u toj bolnici, te najavilo izvanredni inspekcijski nadzor zdravstvene inspekcije tog Ministarstva.

“Nastavno na medijske napise vezano uz  zbrinjavanje blizanaca u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević, Ministarstvo zdravstva, odmah po saznanju za taj slučaj, uputilo je zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike”, stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva.

“Također, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva će, u pratnji stručnjaka, izvršiti izvanredni inspekcijski nadzor u Klinici. O rezultatima nadzora javnost će biti obaviještena”, dodaje se.

Mediji su izvijestili o slučaju blizanaca Frana i FIlipa, koji su zbog gripe hospitalizirani u KB-u Fran Mihaljević, gdje ih je majka A.T. , kako su naveli pojedini mediji, prilikom posjeta zatekla nogu zavezanih za krevetić, odjeće mokre od urina te crvene i nadražene stražnjice, s oko ruku zavezanim rolama talet papira. Fotografije je podijelila na društvenim mrežama, uz objavu kako su djeca u bolnici dobila i rota virus, i napomenu kako je medicinsku sestru koja je bila u smjeni zatekla da pije kavu.