Ministarstvo: Uz novu mobilnu aplikaciju brže i jednostavnije do informacija o natječajima za EU fondove

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ

Kako bi korisnicima europskih sredstava omogućilo brži i jednostavniji pristup informacijama iz svijeta EU fondova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU razvilo je aplikaciju za mobilne telefone pod nazivom EUfondovi, putem koje je moguće primati obavijesti o svim aktualnostima, novim natječajima, edukacijama i raznim drugim događanjima iz područja EU fondova.

Ministarstvo je u subotu priopćilo kako je aplikacija u potpunosti besplatna i moguće ju je preuzeti putem Google Play Store-a (Android) i App Store-a (iOS).

“Uvjerena sam kako će nova aplikacija ubrzo postati popularna među građanima i poduzetnicima koji planiraju prijaviti projekte za EU sufinanciranje, budući da će od sada preko mobitela na jednostavan način moći pratiti sve bitne informacije o EU fondovima“, navodi u priopćenju ministrica Gabrijela Žalac.

Aplikacija je povezana s internetskim portalom www.strukturnifondovi.hr, koji predstavlja glavni izvor informacija o EU fondovima u Hrvatskoj. Novi i redizajnirani portal sada stavlja veći naglasak na natječaje i omogućava veću preglednost važnih informacija te pruža bolje korisničko iskustvo, stoji u priopćenju.

Iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU napominju kako su krajem prošle godine pokrenuli i sustav eFondovi, koji predstavlja novo sveobuhvatno informatičko rješenje koje korisnicima omogućuje jednostavniju, u potpunosti elektroničku prijavu projekta i učinkovito upravljanje njegovom provedbom.

“Procesom digitalizacije Ministarstvo želi stvoriti preduvjete za potpuno elektroničku komunikaciju između korisnika bespovratnih sredstava i institucija. Jedan od glavnih ciljeva procesa je ubrzati postupak prijave i praćenja provedbe EU projekata od čega će najveću korist imati građani i tvrtke koje žele dobiti sredstva iz EU fondova, čime će se značajno doprinijeti povećanju apsorpcije EU sredstava”, ističu.