Ministarstvo Uprave: Odgoda Skupštine je neopravdana

Izvor:: zgprsten.hr

Na zahtjev Kluba članova HDZ-a, HSLS-a i HSU-a i Kluba članova Milan Bandić 365- Stranka rada i solidarnosti Ministarstvo upravo provelo je nadzor u pogledu odgode 4. sjednice Županijske skupštine.

Temeljem provedenog nadzora Ministarstvo je utvrdilo da je Mihael Zmajlović kao predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije sat i pol prije održavanja 4. sjednice skupštine, koja je bila zakazana za dan 29.11.2017. godine, istu iznenada odgodio iako za to nije bilo opravdanih razloga niti je u konkretnom slučaju u pogledu odgode predsjednik Županijske skupštine postupio u skladu s Poslovnikom Županijske skupštine.

Ministarstvo je ukazalo da ovlast sazivanja i predsjedavanja sjednica ne može biti predmetom eventualne zloupotrebe na način da se predstavničko tijelo onemogući u svojem radu, a to što predsjednik predstavničkog tijela saziva sjednice, predsjedava sjednicama i predstavlja to tijelo ne znači da predsjednik ima mogućnost sprečavanja i onemogućavanja rada predstavničkog tijela.

– Također valja spomenuti da je Mihael Zmajlović 30.11.2017. godine zaprimio zahtjev 26 članica i članova Županijske skupštine Zagrebačke županije za sazivanjem sjednice Županijske skupštine, a čijim dnevnim redom je predviđeno i njegovo razrješenje, ali ni do danas nije taj zahtjev uputio svim članovima Skupštine niti ih o tome obavijestio iako je to zahtjevom traženo pa se i dalje nastavlja arbitrarnost gospodina Zmajlovića u vođenju Županijske skupštine Zagrebačke županije.

Nedavno postupanje gospodina Zmajlovića samo je dodatni dokaz da je na čelu skupštine Zagrebačke županije potrebna promjena jer se protupropisno postupanje ne može dalje tolerirati. U skupštinu Zagrebačke županije potrebno je vratiti zakonit rad – poručili su iz HDZ-a Zagrebačke županije.