Ministarstvo uprave i pučka pravobraniteljica na neodređeno zapošljavaju deset osoba

HRT

Mjesto u državnoj službi uskoro bi trebalo dobiti deset osoba jer su Ministarstvo uprave i pučka pravobraniteljica raspisali su natječaje za prijam sedam, odnosno triju osoba na neodređeno vrijeme.

Pravobraniteljica traži savjetnika za pravne poslove u Službi za osobe lišene slobode i Nacionalni prevenetivni mehanizam, mjesto rada Područni ured Split. Završen pravni studij i četiri godine iskustva neki su od uvjeta koje savjetnik mora imati.

U Uredu u Zagrebu, Lora Vidović traži stručnoga suradnika za pravne poslove u Službi za suzbijanje diskriminacije te upravnog referenta u Službi za opće poslove.

Spomenuta zapošljavanja temelje se na Planu prijma za 2017., a kada se ona realiziraju Ured će na neodređeno zapošljavati 45 državnih službenika i jednoga namještenika. Sada su, naime, u Uredu pučke pravobraniteljice zaposlena 42 državna službenika i jedan namještenik.

Ministarstvo uprave, koje sada vodi ministar Lovro Kuščević, u Upravi za politički sustav i organizaciju uprave traži višega stručnog suradnika, a u Upravi za modernizaciju javne uprave e-Hrvatska voditelja Službe za upravljanje centrom dijeljenih usluga, višeg informatičkog referenta, dva viša informatička savjetnika, stručnog i višeg stručnog savjetnik u različitim službama spomenute Uprave, prenosi HRT.