Ministarstvo: Projekt Peruća je neprihvatljiv za okoliš!

FB

“Ministarstvo zaštite okoliša Rješnjem od 27. prosinca 2017. godine odbacilo je projekt Termoelektrane Peruća kao neprihvatljiv za okoliš!”, priopćili su iz inicijative “Ne daj se, Cetino!”.

“Nakon godinu dana isticanja argumenata od strane znanosti i struke, te protivljenja od strane naroda, ovim je konačno dobivena jedna bitka u borbi za spas Cetine i Peruće i od uništenja i od privatnog kapitala.

Čekaju nas još brojne bitke, ali sada možemo samo zahvaliti svima koji su nas podržali i pomogli! Ministarstvu hvala na ovako lijepoj Božićnoj i novogodišnjoj čestitci, a posebno i najveće hvala narodu Cetinske krajine koji je zdušno stao uz nas!

Ovu pobjedu uskoro ćemo proslaviti i Danom pobjede, a o tome ćete biti obaviješteni!”, navodi se u priopćenju građanske inicijative “Ne daj se, Cetino!” kojeg potpisuje Mislav Cvitković.

Podsjetimo, početkom prosinca Savjetodavno stručno povjerenstvo za procjenu utjecaja na okoliš za Kombi kogeneracijsku također je odbacilo projekt Termoelektranu Peruća.