Povezite se

Vijesti

Ministarstvo osiguralo stanove za obitelji djece koja se liječe na riječkom KBC-u

Objavljeno

-

Ministar državne imovine dr.sc. Goran Marić i ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka prof.dr.sc. Davor Štimac potpisali su u četvrtak, 9. svibnja 2019. godine u KBC-u Rijeka Ugovor o uporabi dvaju stanova za potrebe privremenog smještaja obitelji pacijenata Dječje bolnice Kantrida. Potpisivanju ugovora su nazočili ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš i ravnatelj HZZO-a Lucian Vukelić.

„Izražavam veliku zahvalnost ministru Mariću i Ministarstvu što su nam omogućili korištenje dvaju stanova od 42 i 27 četvorna metra koji su nam od iznimne važnosti za uspješno obavljanje zdravstvene djelatnosti i smještaja obitelji naših najmlađih pacijenata. KBC Rijeka se godinama suočava s problemom nedovoljnog prostora, ali upravo je ovaj današnji ugovor primjer angažiranosti, senzibiliteta i učinkovitosti Ministarstva državne imovine“, rekao je ravnatelj Štimac.

„Ovaj je ugovor, više od ugovora jer je u ulozi zdravlja nama najbližih i najprioritetnijih pacijenata. Jer djeca i zdravlje su najveće i najdragocjenije čovjekovo bogatstvo. Ovakvi trenutci nas ispunjavaju posebnim zadovoljstvom pri spoznaji da imovina u vlasništvu države dobiva ulogu čuvara zdravlja i života djece. To je ta uloga i misija imovine: biti na strani života kad je najpotrebnije. Čim smo dobili očitovanje KBC-a Rijeka za potrebom stanova, mi u Ministarstvu smo bez odgađanja reagirali, provjerili mogućnost, donijeli odluku i rješenje za potrebe smještaja roditelja. Potez očekivan, naravan, učinkovit na zadovoljstvo i radost sviju nas“ , rekao je ministar Marić prigodom potpisivanja ugovora. 

Vijesti

Italija izmučena kišom, Venecija se priprema za još jedan ‘težak dan’

Published

on

U nekoliko talijanskih gradova na snazi je visok stupanj pripravnosti nakon obilnih kiša preko noći, uključujući Veneciju gdje se stanovnici i turisti pripremaju za još jednu iznimno visoku plimu.

Grad, koji je pretrpio najgoru poplavu u 50 godina u utorak, suočava se s visokom plimom od oko 160 cm oko podneva, izvijestio je gradski centar za predviđanje plime.

Vlasti u Firenzi i Pisi također pomno prate rijeku Arno, čija je razina vode rapidno porasla tijekom noći zbog kiše.

Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro rekao je u subotu da se grad priprema za još jedan ‘težak dan’.

Dodao je kako se očekuje da će situacija biti manje dramatična nego u utorak kad su poplavljeni trgovi, trgovine, kuće i hoteli.

Brugnaro, koji je imenovao posebnog povjerenika za izvanrednu situaciju, procjenjuje štete od poplava u gradu od utorka oko milijardu eura.

U utorak je vrhunac plime bio oko 187 cm u 22.50, samo malo manje od rekordne plime od 194 cm 1966.

U normalnim uvjetima, za plime od 80-90 cm smatra se općenito da su visoke, no rješive.

Najduža talijanska rijeka Po, koja se proteže širom sjeverne Italije te prolazi kroz Torino, također se prati u nedjelju nakon što joj je razina porasla za metar i pola u zadnja dva sata.

Ucitavanje vijesti

Vijesti

Vukovar: Na grobove branitelja na Memorijalnom groblju položene ruže i upaljeni lampioni

Published

on

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru članovi Udruge Vukovarske majke i Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja položili su u nedjelju ruže i upalili svijeće na grobovima poginulih i ubijenih branitelja, uoči 28. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu.

“Svake godine na današnji dan okupljamo se na ovom mjestu kako bi zapalili svijeće za one koji više nisu s nama. Nažalost, mnogo je onih kojima više nema tko upaliti svijeću ni položiti cvijet na grob i zato mi to činimo”, kazala je predsjednica Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir.

Po riječima Marije Šestan iz Udruge Vukovarske majke, iako je već prošlo 28 godina od tragičnih događaja u Vukovaru, svi oni koji su izgubili svoje najmilije u jesen 1991. godine i dalje nose veliku bol, koja nije ništa manja kako godine prolaze.

Po podacima Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u Hrvatskoj se još uvijek traga za 1.872 neriješena slučaja iz Domovinskoga rata, pri čemu najveći broj žrtava, njih 530, čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije. Najvećem broju njih svaki trag gubi se upravo u ratnom Vukovaru 1991. godine.

U Vukovaru će se u ponedjeljak komemorativnim programom obilježiti 28. obljetnica stradanja toga grada u Domovinskom ratu i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Ucitavanje vijesti

Vijesti

Dekanica Filozofskog kriva za uznemiravanje na poslu

Published

on

Izvor: HRT

Zbog uznemiravanja na poslu dekanica Filozofskog fakulteta (FF) Vesna Vlahović-Štetić dužna je Anti Čoviću, bivšem profesoru FF-a, sada protektoru Hrvatskih studija, u ime povrede prava osobnosti isplatiti 25. 000 kuna plus 11.250 kuna za troškove postupka, piše u nedjelju Jutarnji list.

Dekanica je nepravomoćno proglašena krivom zato što su za njezina mandata tijela FF-a propitivala znanstveni opus i čestitost Ante Čovića, motivirani sumnjom da Čović 2005. nije ispunio uvjete za izbor u zvanje redovitog profesora, navodi dnevnik.

Sud je zaključio da postupci koji su se vodili protiv Čovića nisu bili u skladu s procedurom te da dekanica u svojoj komunikaciji s medijima, portalom Srednja, nije davala potpune informacije i dovoljno štitila Čovićev ugled.

To je sukus dugačke presude sutkinje zagrebačkog Općinskog radnog suda Ruže Garac, ispisane 13. studenog na 26 stranice. Ali i rezime sumnji da je Čović napredovao tako što mu je veći broj radova bio dvostruko vrednovan, kao znanstveni članci i kao knjiga, što se smatra prekršajem Etičkog kodeksa Odbora za etiku u znanosti i visokom obrazovanju, donosi Jutarnji list.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije