Ministarstvo i grad Šibenik dogovaraju nove prostore za Centar za socijalnu skrb

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić razgovarala je u četvrtak u Šibeniku s gradonačelnikom Željkom Burićem o pronalaženju odgovarajućeg prostora za šibenski Centar za socijalnu skrb, a kao moguća lokacija razmatrana je Upravna zgrada Tvornice elektroda i ferolegura (TEF).

Radnom sastanku nazočili su i ravnateljica te ustanove Davorka Grbac-Plavčić te pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Šibensko-kninske županije Nikola Mihaljević.

„Na području grada Šibenika Centar za socijalnu skrb djeluje u nekoliko objekata, no niti jedan od njih nije adekvatan niti primjeren obimu i značaju posla kojim se bave. Vjerujem da ćemo na ovom sastanku postići načelan dogovor kako riješiti navedenu problematiku“, izjavio je gradonačelnik Burić.

Ministrica Murganić je rekla da se centri za socijalnu skrb diljem Hrvatske susreću s neadekvatnim uvjetima rada.

„Kako bi mogli pružati usluge našim građanima trebamo imati adekvatan prostor. Centri za socijalnu skrb su nosioci naše djelatnosti, kroz njih prolaze različite skupine naših građana, počevši s osobama s invaliditetom kojima se treba osigurati što jednostavniji pristup. Ministarstvo će kao osnivač centara morati iznaći sredstava za opremu ili eventualno najam, no najvažnije je da smo ovom poslu pristupili u suradnji s jedinicama lokalne samouprave.“, istaknula je ministrica  Murganić.

Nakon radnog sastanka ministrica je u pratnji gradonačelnika obišla Upravnu zgradu TEF-a kao moguću lokaciju preseljenja Centra i organizaciju rada u kvalitetnim uvjetima.

Hina