Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije osuđuje vandalski čin devastiranja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu

Izvor: Nacionalno
Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije osuđuje vandalski čin devastiranja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, koji je u utorak, 24. ožujka 2020. osvanuo oskrvnut.

Uloga prvog hrvatskog predsjednika u stvaranju Republike Hrvatske nemjerljiva je, a dr. Franjo Tuđman najveći vizionar i državnik naše novije povijesti jer je upravo pod njegovim vodstvom stvorena, obranjena i oslobođena Hrvatska.

Ministarstvo hrvatskih branitelja izražava zabrinutost zbog ovog vandalskog čina jednog ili više počinitelja koji je, nažalost, još jedan u nizu sramotnih napada na spomen-obilježja iz Domovinskog rata.

Zabrinjava činjenica da su u posljednje vrijeme ovakvi incidenti sve učestaliji, što upućuje na nedovoljno poznavanje i vrednovanje tog najvažnijeg razdoblja naše povijesti kao temelja naše državnosti.

Skrb o nasljeđu Domovinskog rata ostat će jedna od glavnih misija Ministarstva hrvatskih branitelja, što podrazumijeva podizanje i očuvanje spomen-obilježja u čast onima čijom je zaslugom i žrtvom stvorena naša država.