Ministarstvo državne imovine najviše predmeta riješilo u Međimurju

Ministar Goran Marić / Foto: Nacionalno

Ministarstvo državne imovine riješilo je tijekom proteklih mjeseci najviše predmeta u Međimurskoj županiji, izjavio je ministar Goran Marić u utorak tijekom posjeta najsjevernijoj hrvatskoj županiji, gdje je razgovarao s međimurskim gradonačelnicima i načelnicima.

Najjednostavnije rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u Međimurju objasnio je time što je na tom području Austro-Ugarska ostavila najdublji trag.

Marić se u razgovoru sa čelnicima međimurskih jedinica lokalne samouprave dotakao izgradnje poduzetničkih zona, pohvalivši gospodarstvo područja između Mure i Drave, koje trenutno ima 32 takve  zone, a taj će broj uskoro porasti.

Razgovaralo se i o problemima tvornice obuće MEISO iz Goričana, pri čemu je Marić istaknuo da je Vladi prioritet zadržati proizvodnju i zaposlene. Na upit o mogućem otpisu 16 milijuna duga te tvrtke poručio je kako njegovo ministarstvo nije nadležno za takvo što, jer tvrtkom rukovode upravni i nadzorni odbor.

Međimurski župan Matija Posavec rekao je da će proizvodnja u MEISO-u opstati, neće biti stečaja, a radnici neće ostati bez posla.

Također je odgovorio na pitanje o statusu bivše karaule u Goričanu istaknuvši da je karaula pod ingerencijom Ministarstva državne imovine, a obližnji granični prijelaz pod MUP-om.

“Cijeli taj prostor zamišljen je kao tematski park i mi bismo to željeli prijaviti na natječaje Europske unije, ali prije toga moramo riješiti imovinsko-pravne odnose. Prvi korak je upućivanje dopisa ministarstvu”, rekao je Posavec.

H.J./Hina