Ministar Tomislav Tolušić otvorio 4. FARM SHOW OSIJEK 2017.

Izvor: agroklub.com

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je danas, 25. kolovoza 2017. godine 4. FARM SHOW OSIJEK 2017. koji se održava na prostoru Zračne luke Čepin u organizaciji Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u Republici Hrvatskoj. Na 8.500 kvadratnih metara poljoprivrednu mehanizaciju izlaže 29 izlagača.

Budućnost poljoprivrede ovisi, između ostalog i o primjeni moderne mehanizacije primjerenog kapaciteta. Danas su traktori u Hrvatskoj prosječno stariji od 30 godina. Prilike su bile takve da se poljoprivrednici nisu usudili ulagati u mehanizaciju jer je budućnost poljoprivrede bila neizvjesna.

Danas imamo Program ruralnog razvoja koji osigurava sufinanciranje kupnje mehanizacije, a za konkurentnu poljoprivredu s poštivanjem najviših standarda zaštite okoliša to je iznimno važno. Do srpnja ove godine iz ruralnog programa kroz već zatvorene natječaje planirano je investicija u vrijednosti više od milijardu eura, ugovoreno ih je za 651 milijardu, dok je za gotove projekte do sada  isplaćeno 387 milijuna eura.“, izjavio je ministar Tomislav Tolušić prije obilaska 29 izlagača najmodernije poljoprivredne mehanizacije.

Farm Show otvoren je do 27. kolovoza 2017. godine.