Ministar Marić u Podstrani: Bivše „Vinkovačko“ odmaralište postaje društveno kulturni centar

MDI

Ministar državne imovine Goran Marić u četvrtak, posjetio je općinu Podstrana gdje je s načelnikom Mladenom Bartulovićem potpisao Ugovor o darovanju nekretnine vrijednosti 4 milijuna kuna, u svrhu osnivanja društveno-kulturnog centra.

„Ovaj čin ima i svoju političku i psihološku vrijednost, jer ono što je bilo na dohvat očima, i korakom, bilo je godinama tako daleko od ljudi i života. Danas je tom paradoksu došao kraj. Ono što nas posebno raduje: ovim događajem, ova dinamična lokalna zajednica, prodisat će punim plućima. Jer ovakvim potezima, odgovornom suradnjom Države i jedinica lokalne samouprave budimo i oživljavamo Hrvatsku“, rekao je ministar Marić.

Načelnik Mladen Bartulović očitovao je zadovoljstvo današnjim potpisivanjem ugovora. „Hvala Ministru i njegovim suradnicima. Postupak dogovora, pripreme i realizacije predmeta bili su brzi i jednostavni. Iskrena pohvala za djelotvornost i profesionalizam zaposlenika Ministarstva. Darovana nekretnina postat će centar kulturnog, umjetničkog, zabavnog i društvenog života, prostor za sve generacije, prostor kojeg do današnjeg dana naša općina nije imala.” 

D.Prša/MDI