Ministar Marić o prodaji 44 nekretnine u vlasništvu države: Očekujemo oko 60 milijuna kuna

Ministarstvo državne imovine objavilo je da prodaje 44 nekretnine u vlasništvu države. Ponuđena su odmarališta, zemljišta, pašnjaci.

Najskuplja nekretnina je u Kostreni. Početna joj je cijena 22.854.000 kuna, a ponuditelj mora uplatiti jamčevinu od oko milijun kuna, piše Index.

Najjeftinija je oranica u Mošćenici od 79 četvornih metara s početnom cijenom 200 kuna.

Ministar državne imovine Goran Marić izjavio je u Dnevniku HRT-a da se od ovoga natječaja očekuje oko 60 milijuna kuna. Dosad je na sličan način u ovoj godini realizirano 20-ak milijuna kuna.

“To znači da će se ukupna cifra popesti i na 80 milijuna kuna. Gledano relativno na proračunsku obvezu to je beznačajan iznos, ali gledajući na proračun ministarstva, to je znatno više od proračuna državne imovine, koji iznosi svega 50 milijuna kuna”, rekao je Marić.

Na pitanje očekuje li da će ispuniti plan o tome da do kraja godine uprihodi 1,4 milijarde kuna od prodaje državne imovine, Marić je odgovorio potvrdno.

“Već do sada smo izvršili 400 milijuna kuna, iako je trenutačno u realizaciji između 300 i 400 milijuna kuna, ali ne možemo još uvijek govoriti o kojim je tvrtkama riječ. Naime, završava prodaja na burzi i još uvijek postoji mogućnost spekulacija. Burza je poznata po špekulacijama”, kazao je Marić.