Ministar Gorn Marić dodijelio ključeve stanova socijalno ugroženim obiteljima

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić dodijelili su u utorak ključeve državnih stanova za šest socijalno ugroženih osječkih obitelji, a ministar je najavio kako će svakog mjeseca ministarstvo raspisivati natječaje da bi se svi stanovi, nekretnine, zemljišta i zgrade stavili u funkciju.

Prije podjele ključeva ministar Marić i gradonačelik Vrkić razgovarali su sa zamjenikom osječko-baranjskog župana Petrom Lagatorom o “načinima svrsishodnijeg aktiviranja državne imovine” u korist lokalne zajednice u Osijeku.

“Drago mi je što smo mogli dodijeliti ključeve stanova za ugrožene obitelji. Nekada je Slavonija bila odredište za dolazak, a zadnjih je godina poligon za odlazak, i to treba sprječavati i vratiti život na ove prostore”, rekao je ministar Marić.

Dodao je da će ministarstvo u suradnji s Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom aktiviranjem državne imovine pridonijeti tome.

Na pitanje novinara što će biti s napuštenim stanovima u Osijeku koji su u vlasništvu države, Marić je odgovorio da će svakog mjeseca ministarstvo raspisivati natječaje kako bi se svi stanovi, nekretnine, zemljišta i zgrade stavili u funkciju.

“Naša ispostava u Osijeku je dobila zadatak da izradi katalog svih nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske i do kraja godine ta će imovina biti evidentirana”, dodao je ministar.

Gradonačelnik Vrkić zahvalio je Vladi i mjerodavnom ministru što su omogućili da se provede odluka donesena na sjednici Vlade u Osijeku da se tom gradu dodijeli osam stanova za obitelji koje su u u socijalnoj potrebi. Danas su dodijelili šest ključeva za šest obitelji jer su dvije u međuvremenu zbrinute na drugoj osnovi.

“Ovim smo potvrdili ono što su se Vlada, županija i Grad dogovorili. Dokazali smo da odluke koje smo dogovorili provodimo na vjerodostojan način. Na listi Centra za socijalnu skrb još su dva stana u proceduri i – kad to bude gotovo – i ta dva stana ćemo dodijeliti”, rekao je Vrkić.

Dodao je kako je u proceduri još jedna odluka donesena na toj sjednici Vlade, a to je da se 37 hektara zemljišta u industrijskoj zoni Nemetinu dodijeli Gradu Osijeku. Podsjetio je kako su se dogovorili da se pronađe model da se zapuštena park-šumica na lijevoj obali Drave uredi kao nova sportsko-rekreacijska zona između kupališta Copacabane i Zoološkog vrta.

“To će biti nova dodana vrijednost za naše građane”, rekao je Vrkić.