Ministar Butković: Možda smo trebali ranije dići rampe na A1

Zbog požara koji su planuli na području zadarske županije danas je došlo do velikih problema s prometom na autocesti A1.

Neki mediji objavili su i fotografiju s mjesta događaja, koju im je poslao jedan od vozača na kojoj se vidi kako vozači voze u suprotnom smjeru po autocesti kako bi izbjegli gusti dim i vatru koja se približila samom rubu prometnice.

Zbog toga su iza 16 sati na naplatnim postajama Benkovac, Pirovac i Zadar II obustavljene naplate cestarine i podignute su sve rampe.

“U dogovoru s prometnom policijom, odjelom za sigurnost cestovnog prometa, zbog velikog broja požara uz autocestu, a u cilju zaštite sigurnosti i zdravlja naših korisnika, te bržeg isključivanja korisnika s autoceste, Hrvatske autoceste d.o.o. i Hrvatske autoceste održavanje i naplate cestarine d.o.o. donijele su odluku o “dizanju rampi” odnosno propuštanju bez plaćanja cestarine na naplatnim postajama Pirovac, Benkovac i Zadar II.

Ističemo da naši korisnici zbog otvorenih požara uz autocestu, nisu ugroženi, ali zbog vremenskih uvjeta i gustog dima, donesena je Odluka o bržem isključenju s autoceste. Ovom prilikom apeliramo na korisnike da prolaskom kroz naplatnu postaju i dolaskom na državnu cestu poštuju regulaciju i ograničenje prometa na državnim cestama”, priopćili su iz HAC-a.

Ovaj slučaj komentirao je i ministar prometa Oleg Butković. Kada ga je naš reporter Hrvoje Krešić upitao jesu li se rampe mogle i ranije dići odgovorio je potvrdno.

”Možda smo trebali ranije dići rampe, ali sada je sve normalizirano”, kazao je Butković.