Ministar Božinović se uhvtio u koštac -s kim, pročitajte, prosudite ?!

Foto: MUP

Ovako medijima prenose iz MUP-a:

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović se od preuzimanja dužnosti u lipnju ove godine sa svojim najužim timom suradnika suočio i uhvatio u koštac s naslijeđenim stanjem nedovoljne i neadekvatne opremljenosti policijskih službenika i upravo na rješavanje tog pitanja usmjerio sve svoje kadrovske i financijske potencijale. Iako je i ranije bilo prilike za rješavanjem ovog važnog pitanja za hrvatsku policiju, ono nije riješeno na zadovoljavajući način.
Prioritet je ovog vodstva Ministarstva unutarnjih poslova, da s novim stručnim suradnicima, uspješno provedu i realiziraju ranije neuspjele postupke javne nabave zbog čega su izvršene i određene kadrovske promjene. U idućih 60 dana, odnosno do kraja tekuće godine, će se intenzivirati postupci ugovaranja i realizacije nabave prioritetno po pitanju radne odore, jednako tako i tehnike.
Sveobuhvatno i strateški pristupamo svim segmentima nabave i opremanja koji se odnose na potrebe policijskih službenika bilo da se radi o nabavci streljiva, lisica ili drugih dijela odore ili opreme.
O svakom napretku u realizaciji tog cilja uskoro  ćemo obavijestit javnost i svoje reprezentativne sindikalne partnere, s kojima dijelimo zajednički cilj.